Stor-kille-rum

Idag blev det av. Länge har vi talat om en ny säng åt sonen som klagat på att han känt ribborna genom sin madrass. Det var ju lika bra att sikta på en helt vanlig resårbotten direkt, inga fler junior-lösningar. Som en skänk från ovan fick ju Jysk för sig att bjussa på momsen den här veckan så det var ju inte så mycket att fundera på.
Tuvas ridning blev inställd igen på grund av kyla (suck) så Tuva och Linda hängde med mig och Hans när vi for och köpte sängen. Att hitta rätt säng gick fort, men så måste man ju gå runt och kolla lite på allt krimskrams också, alltid hittar man något. Jag hittade en leksak åt Zingo, till exempel. Vi spred ut oss lite i butiken en stund och kikade på ditten och datten. Just där, just då…slogs jag av ett muppryck! Ni vet när man känner ett bus bubbla upp i kroppen och det går inte att hejda det. Likt en lejoninna på jakt kröp jag ihop bakom en hyllrad av sängkläder och filtar för att kunna smyga mig på mitt intet ont anande offer, tillika äkta make. Just som han klev fram bakom hyllan hivade jag iväg hundleksaken mot honom. Både Hasse och Linda ryckte till av förvåning. Ett oskyldigt, men ack så roligt litet bus.
– Vad gör du? frågade Hasse och fick samma glimt i blicken som jag.
– Kastar saker på dig!
– Nä, nu…!

Två sekunder senare låg jag nerbrottad på golvet och kved av skratt, Hasse kittlade mig. Linda och Tuva slank iväg innan vi hann tänka fler knasiga tankar, som att brotta ner assistenten till exempel.
Va?! Brottas aldrig Du i affärer? Då har du missat nåt! Fram för mera bus i affärerna! Det blir man aldrig för gammal för. Jag skulle personligen bli stormförtjust om någon, helst en gammal farbror, skulle brotta ner sin gråhåriga hustru på butiksgolvet och kittla henne. Haha, kalas!

Nåväl, sängen kom hem i alla fall. Antons gamla barnsäng av våningsmodell är nedmonterad och bortburen. Där gjorde vi förresten ett och annat fynd, på den gamla våningssängen. En himla massa damm, förstås, men också en prima samling torkade snorkråkor som sonen under en längre tid petat ur näsan och gömt bakom sänggaveln. Enligt honom själv påbörjade han sin samling för ett och ett halvt år sedan. Det var en ansenlig mängd, kan jag lova. Jag undrar vart han ska göra av alla kråkor framöver, nu när han inte har någon gavel längre? Jag ryser vid blotta tanken.

Nu ser det inte längre ut som ett rum för en liten kille i Antons rum. I snedtaket ovanför sängen hänger Antons älskade världskarta. Sonen betraktade detta och konstaterade:
– Nu ser det ut som ett Stor-kille-rum. Eller ett Smart-kille-rum kanske? För har man världskartan ovanför sängen, då är man ganska smart!

Det är du min son. Både stor och smart. Och världens allra finaste!

3 reaktion på “Stor-kille-rum

 1. Elin E

  Hej Ida och Hasse och Anton och självklart Tuva.
  Har läst din blogg ända sedan Nilla tipsade om den men inte kommenterat något tidigare.
  Men nu när det handlar om SNORKRÅKOR kan jag bara inte låta bli.
  Mitt tips är att Anton får en ask av något slag för att samla dessa i så de inte hamnar någonstans i den nya sängen :)
  Själv kom jag på en tjej som satt på en stol och pillade ut ”kråkor” och smetade in dem i en tändsticksask. Då jag frågade varför hon inte tog papper så sa hon: ”då ser jag inte hur mycket det är”
  Kram till er alla och tack för att vi uti cyberrymden får följa eran resa.
  Elin

 2. Sofia

  Man blir aldrig för gammal för bus!
  Min mamma såg faktiskt en farbror inne på stadium som smög omkring… smög.. smög runt hela kassan och kön, och sen hoppade han fram och skrämde sig fru, haha! Mamma tyckte att det var tokroligt : )

 3. Irene

  ”bus i affären” men fy Ida sånt håller vi svenskar inte på med..tysta stela tråkiga..går vi omkring och försöker att inte synas höras eller knappt finnas….Kanske kan du starta en ny folkrörelse..fram för mer lek bus glädje gapskratt var du än befinner dig..betänk att ett gott skratt förlänger livet..det skulle ju innebära att du Ida ser till att ”medellivs-åldern” ökar här i landet..Jag går gärna med i din nya ”rörelse” // kram Irene

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *