Sommarlov!

Hej och hå, nu är det sommarlov!
Vi var på examen imorse och tittade på alla de fina barnen. Uppklätt till tänderna, var och en på sitt vis förstås. Där var glansiga klänningar med tyll, finbyxor och skjortor, lackskor och basketdojjor. Härligt! En bred repertoar av somriga sånger och egenhändigt skrivna dikter presenterades i idrottshallen. Ja, det spöregnade ute så examen blev flyttad från vackra Bruksparken till något mindre glammiga gympa-hallen men det var lika somrigt ändå tycker jag!
Anton stod som ett ljus längst fram med sin klass och sjöng för kung och fosterland.

Resten av dagen har han spenderat framför TV:spelet, för att liksom fira in sommarlovets första regniga dag. Han var snudd på fyrkantig om ögonen när han stängde av! Det blir lite mer ransonerat spelande under resten av lovet, för han börjar liksom sjunka in i den där TV-spelsvärlden. Imorse pratade han nonstop om SuperMario i 25 minuter!
– Nu byter vi samtalsämne. sa jag. Inget mer Mario på hela morgonen!
– Okej.

Några minuters tystnad följde innan sonen tog till orda.
– Men mamma vet du, i Ben10 Alien Force, där…

Gah, jag ger upp. Superhjältarna har tagit över! Helgens stundande resa till Eskilstuna var väl det enda som kunde få honom att prata om något icke-superhjältigt. Anton längtar så, tyvärr ser det ut att bli spöregn hela helgen. Känns väldigt lockande att gå i Eskilstuna-parken då…inte. Vi får väl komma på en plan B helt enkelt, om vädergudarna inte vill vara med oss. Bara att få åka iväg och bo på hotell är ju en upplevelse!

Jag har gjort lite nytta på eftermiddagen. Först röjde jag ur katastrofområdet i förrådet som ska föreställa vår källsorteringshörna. Där låg brännbart, metall, wellpapp och allehanda icke brännbart i en enda röra. Packade in rubb och stubb i bussen och for till returen. Jag känner mig alltid lika nöjd efteråt!
Därefter styrde jag kosan in till Hedemora stad och Blodbussen för att lämna en skvätt blod. Det var pinsamt länge sedan sist, så jag tyckte dom kunde ta två påsar på en gång men det gick ju inte. Och som varje gång jag varit och lämnat blod vill jag uppmana alla som inte är blodgivare: BLI BLODGIVARE! Superenkelt, superviktigt. Se så, pallra dig iväg nu. Du kan börja med att surfa in på www.geblod.nu och kolla vart din närmsta blodcentral finns.

Tuvisen har varit lite trött idag, jag tror att de där pupillvidgande dropparna som hon fick igår fortfarande satt kvar lite imorse för puppilllerna var rackarns stora. Att gå på examen tyckte hon var jättehärligt, massor av barn och sång å musik det är Tuvas melodi det! På eftermiddagen blev hon sådär trött som bara hon kan bli, hon snyftade och klagade.
– Maaat…myyyys, soooovaaaa!!!

Så nu ligger hon och sover på pappas mage, efter ett bad, mat och lite mys. Hennes vänstra arm ligger böjd så hon har fingrarna mot hakan i en väldigt funderande ställning. Undras just vad du tänker på och drömmer om, min lilla fjäril?

2 reaktion på “Sommarlov!

  1. Kristin

    Hej hallå där….Det blir alls inge regn i Eskilstuna…kanske några droppar på fredagen, men lördag blir rättskaplig…kanske inte strålande sol, men….perfekt djurparksväder!!!! =)) KRAAAM

  2. Leffe

    Kristin får nog inget jobb på TV-vädret för jag var bara några mil från E-tuna, å där và dè som att vandra i en pool ,förutom att det inte var klorerat. Hoppas att det ändå var skönt med lite ombyte av plats och att ni fick ladda batterierna. P & K från Leffe.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *