Mat och mat

Stjäler mig några minuter vid datorn medan maten kokar. Det är skillnad på mat och mat, och vad man tycker om den…
Jag älskar att prova nya recept och smaker! Soppor är jag barnsligt svag för, jag skulle kunna servera soppa 5 gånger i veckan här hemma, om det bara var jag som skulle äta vill säga. Grabbarna i familjen är lite mer svårflörtade på matfronten. Jag vill prova nytt, dom vill ha sånt dom är vana vid. Jag gillar vegetariskt, dom vill ha kött och potatis. Eller helst makaroner. Så vi kompromissar lite. Om jag får prova lite ny mat i några dagar, så vet dom att det vankas köttbullar eller blodpudding sen.
Förra veckan kom Hasse ner med förväntan i blicken.
– Det luktar bacon, blir det blodpudding och bacon till middag?
– Nä, det blir krämig potatissoppa.
– Jaha…

Nästföljande dag kom han ner med samma blick.
– Det luktar gott, vad blir det till middag?
– Kikärtsbiffar!
– Jaha..

Sen är det inte alltid som de där nya recepten blir en hit, men om man inte provar så hittar man ju inte några nya favoriter! Den där broccolisoppan som jag gör, som halva släkten är galen i, den var också ett nytt recept en gång. Kikärtsbiffarna däremot, blir det nog ingen repris på.
Ikväll blir det gyllene soppa. Vegetariskt. Men jag bjuder i alla fall rökt kalkon till knäckemackorna som tillbehör, så pojkarna inte får kött-abstinens, haha!

2 reaktion på “Mat och mat

 1. Milla

  Åh, jag tycker det är väldans duktigt att pröva massa nytt =)
  Själv hatar jag att laga mat, men gillar att prova nya rätter!!

 2. Leffe

  Soppa är toppen, inte bara i bilen. Du ska få ett recept på en (tycker jag) jättegod en med ”hemliga ingrisidenter, nej jag menar grinisidenter eller vá de nu heter när man rör ihop tomatsoppa, tortellini, lite vatten o grönsaksbuljong.
  Men på fredag blir det ”Anton special” d.v.s. den utlovade pytten.
  Puss o kram till alla från Leffe.
  P.S. Avslöjade inte hela receptet. D.S.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *