Jag har tråååkigt!!!

Voff, Idefix här!

Jag har så himla tråååååkigt. Zingo är inte hemma, han har sovit på Falu djursjukhus och kommer inte hem förrän imorgon. Nåt tjall med magen, doktorn trodde visst att det kunde röra sig om magsår.
Det är verkligen urtrist här hemma utan Zingo. Visst, jag har ju matte å husse och busungarna, men det är liksom inte samma sak. Jag försökte leka med matte imorse, men hon blev skitlack när jag bet henne i örat. Zingo och jag brukar jämt bitas när vi busar… Sen provade jag att göra tokrusningar genom hela huset, men det var inte heller så kul. Busade med pipleksaken, men det var inte lika skoj när inte Zingo står där och försöker knycka den av mig. Tråkigt, tråkigt, tråååååkigt!!!!

Så jag har mest sovit idag. Då glömmer jag ju att jag är ensam vovve i huset. Sova sova sova. Men till slut blir ju det också tråkigt. Men jag har lärt mig nåt nytt idag! Eller ja, nästan i alla fall. Matte och jag har övat på ”ligg”, det är faktiskt inte alls så lätt som det ser ut när Zingo gör det. Jag blir ju så himla ivrig när jag vet att hon har nåt gott i handen!! Och då är det jättesvårt att ens sitta, än svårare att ligga ner på golvet. Men nu på kvällen gick det ganska bra, jag börjar hajja vad hon vill och hur jag ska bete mig. Tänk om jag blir lika duktig som Zingo nån dag? Han kan både sitt och ligg med bara handtecken!
Husse har tränat mig i att inte stissa upp mig så hemskt när det är nåt ätbart i närheten. Det var ännu svårare än ”ligg”! Jag skulle sitta på golvet framför husse medan han höll en godis i handen, och först när jag kunde sitta still och titta på honom så fick jag ta den! Jag försökte med allt, hoppa, gläfsa, nafsa honom i händerna men inget funkade. Så när jag liksom gav upp och satte mig ner, då fick jag godisen! Aha, då trillade poletten ner för mig! Sen blev det lite lättare, men bara lite.

Näe, nu ska jag lägga mig i kojan och tråka igen. Suck!

2 reaktion på “Jag har tråååkigt!!!

 1. Agneta i Skinnskatteberg

  Åh käre värld, är en vovve sjuk! Är Zingo sjuk o ligger på sjukhus? Vi känner starkt med kompisar till River, till katterna. Ja, vi vet hur det känns när ex våran katt blev biten i buken av en kelen ”grand danoar” (stavas det så?). Bukhinnan sprack o det blev operation. Daphne ville bara kela med ett litet kärt bett. Splatt, så sprack det! Katten Zigge älskar hundar för det. Han överlevde. Husses o mattes plånbok med. Hoppas Zingo blir till o må bättre.
  Varma hälsningar från Agneta, Per, River, Zigge, Zorro, Uffe o Sippan i Skinnskatteberg

 2. Irene Ek

  Hej hela familjen!
  Hoppas verkligen att Zingo mår bättre!
  Om han fått magsår så finns det en i vår familj som vet precis hur det kan vara att få en liten ”russell” valp i huset…att para sig gick väl an,men att sedan få hem en av avkommorna,ja,det var ingen hit. Allt skulle plötsligt delas som tex. mattes kärlek. Nu har han vant sig,den gode Jack, men han fick gråa strån på nosen och blev sååå trött.
  Ändå märks det att Jack saknar den nya inkräktaren om han inte är hemma,ja livet är bra underligt.
  Som sagt hoppas det gått bra med Zingo och att vi snart får se er promenera förbi vårt hus igen…kramisar till barnen från mig..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *