Glad Påsk!

Åh, jag har ätit godis så magen står rakt ut!

Det började ju redan i torsdags, då var det ju Skärtorsdag! Vi åkte till farmor och farfar på kvällen och hade kalas för en som fyllt 60 år. Det blev en brakfest med sill till dom vuxna och köttbullar till mej. Hur kan man bara äta sill? Det är ju fisk, dessutom är den rå. Bläääh! Men mina köttbullar smakade finfint!

Jag och Tuva fick påskägg av farmor. I mitt låg det snygga underkläder med Spiderman på och så var där en spindel. Superhäftig, en robotspindel som man skulle skjuta på med laserpistolen som hörde till. Det var liksom som ett spel. Jag spelade hela långa kvällen, hade knappt tid att äta. Fast det är klart, lite tacos gick ju ner (ja, vi åt det efter sillen/köttbullarna). Å så pinade jag väl i mig lite efterrätt också, man kan ju inte bara låt en chans till tårta gå helt förbi. Men det var ju godis i mitt påskägg också, så det var svårt att få plats för allt i magen. Godiset räckte hela torsdagskvällen och hela fredagen, på lördagen fick jag nytt godis! För då fick jag påskägg av mamma och pappa. Vet ni vad där låg i det då? Transformersrobotar!!! Små robotar som kunde skjuta vapen, tre goda och en ond robot. Åh, jag har lekt med dom non-stop nästan. Med småpauser för att äta godis.

Mamma säger att det är ett rent under att jag inte har kräkits av allt snask, för med så mycket gott inom räckhåll blir det dåligt med plats för mat. Jag känner mig lite hungrig när vi ska äta, men efter några tuggor är magen full. Men det kan jag leva med, det är visst bara påsk en dag till nu säger mamma. På tisdag är det bara tisdag, ingen påskdag.

äggIgår kom mormor och morfar till oss, så vi hade lite påskfest på kvällen. Mamma hade köpt en vit pappersduk som vi alla satt och målade riktigt påskfin innan vi dukade på den. Sen fick vi måla ägg också, det blev roliga ägg vill jag lova. Roligast blev nog Tuvas, för när hon hade målat halva så dängde hon det först i bordet och sen i golvet. Det blev ägg-mos!

Idag har mormor och jag varit på utflykt. Vi packade matsäck och gick ut i stenröset på framsidan och lekte länge länge. Supermysigt. Tuva blev ju lite avundsjuk förstås, lipade som en sill när vi gick ut. Men ibland vill jag faktiskt ha mormor alldeles för mig själv. Tuva fick ha henne för sig själv sen när vi kom in, för då var jag så trött så jag bara ville sitta i min koja och kolla på film och käka godis.

Tobbe är här också, mammas och pappas kompis. Han och pappa har jobbat jättehårt med snickerierna på övervåningen. Eller målerierna egentligen. Dom har spacklat och slipat, slipat och spacklat och slipat igen å så har dom grundmålat allting vitt som snö. Jag börjar bli så pirrig och spänd på hur mitt nya rum kommer bli!!

Tänk om…tänk om det är färdigt till min födelsedag? Åh, hoppas hoppas hoppas!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *