Tur på ”returen”

Åh jösses va full jag är i magen nu!

Det är lördag juh, godis-dagen. Vi åkte som vanligt och köpte godis efter lunch, jag köpte bara blått/rosa godis idag. Mini-bubbliz och blå HubbaBubba . Fast jag hittade ingen blå läsk…så det fick bli gul Zingo. Mamma sa att jag inte fick sätta i mig alltihop på en gång, för jag skulle ju på kalas idag! Jag gick själv och valde kläder i garderoben, bruna manchesterbyxor och en ljusblå skjorta med vita fusk-ärmar, så det ser ut som att man har en vit tröja under. Jag kände mig ursnygg när jag var klar. Mamma fick lov att stryka skjortan, vattenkamma mitt hår och peta bort lorten under mina naglar, sen var jag nöjd och klar för fest. Vi hade dunderkul på kalaset och födelsedagsbarnet blev så glad för min present!

Det var tur att jag inte åt allt mitt godis innan jag gick till kalaset, för vi fick både glass och tårta, läsk och en godispåse där. Sen när mamma kom och hämtade mig så åkte vi till några kompisar till mamma å pappa, där det var fika! Men jag är inte den som är bangen, några kakor och lite saft klämde jag ner i min redan fulla mage!

Dom har en hund, de där kompisarna. En stor brun labrador som är lika glad och busig som Zingo. En liten stund innan vi skulle åka hem igen så fick Zingo busa med sin kompis på gården, och som dom for omkring! Som två yra troll for dom fram och tillbaka, jag tror dom lekte tafatt eller nåt. När vi skulle ha in Zingo i bilen igen hängde kompisen på, så vi höll på att få två vovvar med oss hem!

Vet ni vad jag fick göra i torsdags då? Följa med mamma till returen! Varannan torsdag kommer sopbilen dit, då brukar vi packa in en massa skräp i bilen och åka ner med det. Jag tycker det är så kul att bära grejor från bilen till sopbilen, för sopgubben brukar busa med mig. Massor med skräp hade vi den här gången, mest stora kartonger men lite el-skrot också. När det var klart skulle vi åka till ICA och panta flaskor och burkar. Mamma och jag brukar dela, hon får panten för flaskorna och jag får all pant för burkarna. Men när vi skulle börja stoppa i flaskor var maskinen redan full, så det fick komma en personal och byta kartong. Och vet ni? Jag fick följa med in i pantrummet!! Jag har alltid undrat vad som händer med det man pantar, det knastrar ju och sprakar när man stoppar in burkar och flaskor, men vart tar de vägen och vad händer med dem där bakom maskinerna? Nu vet jag det!

PantflaskorDärinne fanns två stooora pappkartonger där de ihopknölade flaskorna och burkarna hamnar, sen kommer det lastbilar och hämtar alltihop å kör iväg det. Sen blir det nya flaskor och burkar. Det var jättehäftigt!! Jag fick stå kvar därinne med ICA-tjejen och kolla när mamma stoppade in flaskor på andra sidan, så knölades dom ihop och kom ut i kartongen. Coolt!!

/ Anton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *