Tropisk lördag!

Hej och hå vad varmt det varit idag! Rena rama tropikerna! Det var solskyddsfaktor på direkt efter frukost, vårens första solbränna lärde mig läxan för hela året, hihi.

Vi har varit ute och flängt hela dagen, det går ändå inte att vara ute på vår gård när det är så här varmt. Baksidan ligger i södersolen från 9 på morgonen till 18-19 på kvällen. Nä, vi for in till Hedemora istället och tog en fika på Wienerkonditoriet, spankulerade lite på stan och kollade på lådbilsrally. Myspys!
Anton klämde en stor bit härlig sommartårta med jordgubbar och grädde, sen sa han med en suck:
– Åh, jag skulle kunna äta mera!
– Gå och köp nåt mer då. sa hans och sträckte fram en 50-lapp.

Sonens ögon blev som tefat. Vi är inte ut och fikar så ofta, så när vi väl tar oss iväg får vi väl ändå ta och fika ordentligt! Glad som en sol struttade Anton fram till disken och köpte sig en jättemaräng. Verkligen jätte! Han var alldeles trött i munnen när han fått i sig hela go-biten. Solvarma, sockerstinna och nöjda styrde vi sedan kosan mot Falun. Hasse behövde införskaffa lite cykel-prylar nu när han ska börja motionscykla igen. En hjälm var han tvungen att ha, jag är som en riktig hönsmamma på den punkten. Har man hjälm på huvudet så visar man att man har hjärna nog att skydda sig. Blådårar och hönshjärnor cyklar utan.  Somliga är för rädda om frisyren för att ha hjälm, men jag tvivlar på att man bryr sig om frisyren överhuvudtaget om man råkar ut för en olycka och far av å spräcker skallen.
– Doktorn, hon har en svår skallfraktur.
– Jamen hon är då i varje fall väldigt fin i håret!

Nä…så funkar det nog inte riktigt. Lite cykelplagg blev det också. Det är inte hur som helst med vad man har på sig faktiskt, om man nu tränar nåt för tränandets skull. Jag, som springer, är ganska kräsen med vad för material som får hänga med ut på joggingturen. Bomull är bannlyst! Det suger upp och håller kvar fukt så man luktar apa och riskerar att bli nedkyld och sjuk. Inge bra, funktionsmaterial ska de va! Anton lyckades fjäska åt sig en vattenflaska till sin cykel och en fruktansvärd gammaldags tuta, ni vet en sån där med horn och en gummiboll som man klämmer på så det tutar. Hemsk. Men glad blev han.
Det var lika mycket för hans skull vi for till Falun, Idefix har återigen käkat upp Mario. Hundj*vel… Nu fanns det ju inga fler Mariogubbar att tillgå, men dock en Donkey Kong i samma serie. Den dög finfint! Mest av allt behövde sonen shorts, så det kikade vi också på.

Anton har väldigt bra smak för att vara 7 år. Idag på H&M letade jag efter häftiga shorts med tufft tryckt, hittade ett par Spiderman-shorts med linne som jag fastnade för.
– Mm, jo det blir bra. Sen vill jag ha dom här shortsen också, dom var schyssta.

Anton hade tagit ett par blå, stiliga shorts med svagt rutmönster och ett par kahkifärgade med väldigt proper look. Till detta ett 2-pack linnen som gick fullkomligt ton i ton med båda par shorts han själv valt, dessutom i helt rätt storlek. I am impressed!! Nästa gång han behöver kläder ska jag nog bara ge honom plånboken och fösa in honom på barnavdelningen, för han väljer ju mycket snyggare kläder åt sig själv än vad jag gör!

Tuva njöt av shoppingturen, hon älskar att handla vare sig det är kläder eller mat. Men värmen blev nog lite för mycket, för när vi kom hem  vid halv sex satt hon i rullstolen och kved.
– Mat! Mys! Sooooova!!!!

Oj, vad trött och slut hon var. Stora tårar trillade nerför kinderna och läppen darrade. Vi satte oss i soffan, men hon var för trött för att få nån ro i kroppen. Lilla gumsan. Till råga på allt var det Klyx-dag också, då blev hon så ledsen att jag trodde hon skulle tuppa av utav ren och skär utmattning till slut. Men efter ett skönt bad var hon som ny igen, sval som en aftonbris och fräsch som en nyponros. Och inte så bråttom till sovandet längre, jag har just lagt ner henne i sängen och klockan är kvart över elva.

Imorgon ska vi på konfirmation! Det är rackarns somrigt tycker jag, man riktigt känner hur sommarlovet står för dörren och väntar. Hasse ska baka en extraordinärt smaskig tårta till konfirmanden, den ser vi fram lite extra emot!

3 reaktion på “Tropisk lördag!

 1. susanne

  HEJ
  Tårtan vart delikat,alltså den smakade Muuummssigt .Tur att det inte konfimeras så ofta ,magen antar ju en sån konstig form ,den försvann ju inte fastän man cyklat två mil (med trevligt sälskap av Hasse ) jag använde faktiskt min cykelhjälm ,tordas inge annat .

 2. cleo

  ”Har man hjälm på huvudet så visar man att man har hjärna nog att skydda sig. Blådårar och hönshjärnor cyklar utan.”

  Aha, det är så enkelt alltså. Här drämmer vi till och dömer folk efetr huvudbonad. Jag brukar se hjälmförsedda cyklister cykla alldeles för fort i kurvor, de cyklar mot rött, talar i mobil samtidigt som de parerar mellan bilar, kör upp på trottoarer, 90-vägar, kör om på insidan, undviker att sträcka ut armen när de ska svänga samt att de har en illa underhållen cykel kombinerad med att de har hjälmen bak och fram
  Vad är det för klokt med ett sånt beteende? Samtidigt ser man de utan hjälm som följer trafikreglerna rigolöst och klarar sig långt bättre i trafiken än fartstinna hjälmbärare som leker Tour de France.
  Många lämnar hjärnan hemma så fort de sätter på sig en hjälm så jag håller inte med dig om din analys.

 3. Ida Krogh Inläggsförfattare

  Ja du Cleo, nu var det ju inte cyklisters hastighet jag tänkte på när jag tog upp det där med hjälmen. Den räddar liv vet du, att cykla utan är att leka med döden även om du följer gällande trafikregler. Rötägg finns det i alla grupper oavsett om vi talar cyklister, fotbollssupporters eller politiker. Så är det och kommer så alltid att vara. En spräckt skalle är en spräckt skalle även om du räckte ut handen innan kurvan där du blev påkörd av en lastbil. =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *