Tårar och tapeter

Så har vi då äntligen kommit till själva tapetseringen.

Och med tapeter kommer tårar. I alla fall för min del, det slår aldrig fel. För alltid blir det nåt veck, eller nån bubbla eller så hamnar våden snett och så blir vi förbannade på tapeten och så börjar jag böla. Ofelbart. Så även i detta rum. Vi började med den mörkare tapeten ( Tuva ska ha två färger, lila i sin ”sovhörna” och rosa i övriga rummet). Tack och lov var det EasyUp-tapet som är ganska förlåtande. Man kan bängla med den rätt länge innan den ger upp. Och vi bänglade ganska länge med den innan den helt sonika bestämde sig för att här vill jag hänga, och så fastnade den. På sniskan. Där satt den. Smått oxtokig rev maken ner den igen och knövlade ihop den till en liten boll, varpå den smått hysteriska hustrun började böla.

– Men gumman, jag är inte arg på dej förstår du väl?

– Ja, det är väl klart att jag fattar…buuhhääää!

Kändes som läge att ta en liten paus från tapeterna där, vi behövde ändå åka till svägerskan och hämta ett längre vattenpass. I bilen såg jag liksom hela scenariot framför oss, hur varenda jädra våd blev sned och bubblig och hur jag grinade mig igenom hela tapetseringen ackompanjerad av Tuva som sitter i vagnen och tjattrar.

– Måla! Mamma? Mamma? Maammaaa? Måla, måla, måla!!!

Huga, tur att jag är rakad annars hade mina gråa hår blivit fler. Men när vi kom hem igen och gav oss på tapeterna igen gick det ju som smort. Sovhörnan blev klar i ett nafs, snyggt blev det också! Jag måste prisa EasyUp-tapeten, väldans bekväm uppfinning när man inte behöver slabba med lim på tapetbordet. Kladda på väggen, häng upp tapeten, släta ut, klart! Alla tapeter borde vara EasyUp. Men det är dom ju inte. Och det tänkte ju inte jag på när vi skulle välja tapeter. Jag såg bara den där lila, och den där rosa och hur snygga dom skulle vara bredvid varandra. Men se den rosa är ju ingen EasyUp, det är en vanlig hederlig slabba-på-tapetbordet-variant. Papperstapet. Usch. Jag är relativt säker på att det fanns en rosa tapet som var nästan likadan i EasyUp-sortimentet, men jag är ju envis som en åsna. Just den här skulle jag ha. Suck!

Fast det går hyffsat med den med, mycket dötid bara när den ska ligga och dra i sig limmet i en kvart. Nästan halva rummet har vi hunnit i alla fall. Det blir kanonsnyggt, bilder kommer när det är klart. Hedersord!  Nu måste jag kila iväg och hjälpa till med nästa våd. Tjipp på er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *