Solbrun kontra solbränd

Det är skillnad det, på solbrun och solbränd alltså. Jag är solbränd. Vårens första solbränna, aj aj aj.
Jag var så noga idag, smorde in barnen så fint för jag tänkte att nu börjar solen ta ganska så ordentligt. Smorde in mig själv också för all del, det är bara det att innan vi väl kom ut i solen så bytte jag tröja. Tänkte inte på det…att där kom fram lite mer hud på ryggen nedanför nacken. Nu kan jag inte tänka på annat, fasen vad det svider

!

Va korkad man är! Jag vet ju att jag har jättelätt för att solbränna mig, jag har väl väldigt nordiska pigment antar jag. Men likväl, vartenda år, så lyckas jag bränna mig på samma ställe på ryggen. Smörjer armar, ansikte, nacke och hals så nog så noga. Som om min kropp inte bestod av fler hud-ytor. Men dem blir man ju smärtsamt varse på kvällskvisten.
Hoppas att jag inte missade nån fläck på ungarna.

Idag har vi gjort minsta möjliga tror jag. Bara skrotat omkring. Skrotat lite hemma, gått på promenad, skrotat länge och väl hos Susanne och Conny (tack, det var jättemysigt att skrota hos er) och nu skrotar jag lite inomhus. Skrot skrot. Snart är det dags att sparka fart på grillen för första gången i år. Ah, ingenting är väl som säsongens första grill-middag? Då känner man riktigt hur hela sommaren kommer och sköljer över en där man står och drar i sig doften av tändvätskan som drar i grillkolen. Eller så känner man sig susig just för att man står och drar näsan full med tändvätska… hmm.
Anton ger också lite sommarkänslor, han kom nyss in och grävde runt i sin godispåse. Smutsig i ansiktet, skitiga händer och gräsfläckar på byxorna. Nu är sommaren snart här!

5 reaktion på “Solbrun kontra solbränd

 1. elmida.se

  Den ”första” solen är alltid lika farlig, man glömmer hur det bränner, och svalkar det ute så märker man ju inte hur det tar….

  Ha en fortsatt mysig helg!
  KRAMAR!

 2. Lillemor

  Hej Ida
  men du…det är ju så det ska vara med barn, skitig i ansiktet, om händerna och så fläckar på brallor…och så en påse godis.. Mer än så behövs inte för att man ska börja le!!

  Förresten…. NU du… har jag anmält mig till vårruset jag med… så nu tävlar vi du och jag. Du springer och jag går runt! Heja på oss Ida!!

 3. Kajsa

  Men att ni har det så sommarvarmt!! Här har vi jättemkt snö kvar men tack och lov så är vägarna bara så sommardäcken är på…Vad det ska göra ont i din solbränna, det finns kylbalsam som faktiskt gör susen på bränna och har man inte det så går även naturell ypughurt åxå fint./Kram

 4. susanne

  nu kommer jag i håg varför jag har långt hår i
  nacken !!!! kommer med medikament till dej i morron ,å eftersom jag har skrotat med dej halva dan (jag e oxå nordisk )så ja e lika fin på min bröstkorg, inge sol däe i morron inte .
  kram till alla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *