Semester!!

Det var på vippen att vi inte kom iväg, Tuva drog ju på sig en infektion alldeles innan planerat resdatum. För säkerhets skull gjorde vi upp en plan B, Hasse och jag. Resan har varit planerad länge och Anton har verkligen sett fram emot den. Plan B fick alltså bli att om Tuva inte hann bli frisk så fick grabbarna helt sonika åka utan oss. Ensamma skulle de ju inte bli i vilket fall, eftersom vi skulle åka tillsammans med Kristin å Patrick å barnen.

Tuva var förstås inte helt nöjd med plan B. Små grytor har också öron, vet ni. Som väl var hann hon bli frisk!
I onsdags packade vi in halva bohaget i bilen och satte kurs mot Astrid Lindgrens värld, Vimmerby! Eller ja, det var faktiskt GPS:en som satte kursen och det blev ju som det brukar bli när man kör efter en GPS… Men efter lite farande än hit och än dit, ändrade körplaner på grund av vägarbete och ett mindre sammanbrott så var vi på rätt väg i alla fall! Och fram kom vi!

Med oss på resan hade vi något som jag hittills ansett vara fullkomligt onödigt och nästan löjligt att slösa pengar på. Men vadå, man är väl inte sämre än att man kan ändra uppfattning? Om man nån gång rest långt med en liten Tuva så vet man att liten Tuva kan bli mäkta uttråkad i en bil. Strax efter uttråkad kommer arg och därefter kommer hysterisk. En hysterisk liten Tuva kan bli så hysterisk att hon slänger upp en flygspya modell stor, varav minst hälften aldrig tar sig utanför munnen eftersom hon biter ihop så hårt att tänderna hotar spricka. Då kan liten Tuva dra ner kräkset och i nio fall av tio åker det inte ner i matstrupen igen. En hysterisk liten Tuva med hostattack och andningsuppehåll är inte roligt nånsin, men framför allt inte i bilen.
Tuva fick, alldeles innan resan, sin födelsedagspresent något för tidigt av farfar. En portabel DVD till bilen. Med dubbla skärmar, så storebror också kan kolla på film. Ett stycke DVD-spelare och ett stycke film med favoriter från Playhosue Disney räddade hela resan! Att åka de långa milen och många timmarna ner till Vimmerby gick som en dans!

Vi hade det underbart skönt därnere. Sköna slappa dagar i Astrid Lindgrens Värld och ännu slappare kvällar i stugbyn. Ljuvligt! Hela familjen var nöjda och belåtna, om än trötta, när vi styrde kosan hemåt igen i fredags. Fast vi kom aldrig ända hem, vi svängde in hos Mormor och Morfar och sov över där. Drog ut på semestern lite, helt enkelt!
Nu är vi hemma i Långsta igen och tänker njuta av en skön söndag i maklig takt. Tvätta lite. Eller tvätta massor, men i övrigt ämnar vi inte göra många knop idag. Härliga bilder från semestern utlovas, men det får bli efter tvätten det. Tjingeling!

2 reaktion på “Semester!!

  1. Annelie

    Tur att Tuva han bli frisk så att hon fick följa med på resan.

  2. Maria Hagman

    Tjenare!

    Läste lite i din blogg och fick se att ni har haft en del sjukdommar i sommar. Vad härligt att ni kom iväg på en ” BEHÖVLIG” semester. Ni får ha en fortsatt skön sommar. Många kramar Maria.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *