Midsommar – igen?!

Jösses jag börjar nog verkligen bli gammeln. Är det redan midsommar, igen? Jag tycker inte att det var många veckor sedan jag plockade undan julsakerna, påsken hann jag inte riktigt med att registrera.
Men att det är en högtid på G det gick inte att ta miste på igår, när vi for till vårat lilla ICA här i byn. Knökfullt med folk, överallt! Full huggsexa om de klassiska midsommarvarorna som jordgubbar och sill. Det är ganska intressant att studera folk som handlar inför en högtid, vare sig det är jul, påsk eller midsommar. Människans bästa sidor verkar lämnas kvar på parkeringen och med in i butiken följer ”hink och spade”-mentaliteten…
Vi ska ha lite folk här i kväll, njuta av god mat och trevligt sällskap och hade således i ett svagt ögonblick av överdriven entusiasm tagit på oss uppdraget att införskaffa maten. Jag fick, i min enfald, för mig att på en sån här liten ort går det relativt lugnt till med dylika shoppingrundor. Icke!
När Hasse och jag (Tuva och Anton var tack och lov hemma med Linda) lyckats krafsa åt oss det som stod på notan och ställt oss i kön var vi svettiga båda två. Pulsen var på max och syretillgången kändes ganska knapp. Nåväl, efter lång väntan kom vi så fram till kassan och packade upp våra inköp på bandet. När Hasse höll på att packa de sista sakerna och jag stod å betalade kom vi naturligtvis på att vi glömt nåt.
– Ida? Tog vi några majskolvar att grilla?

Jag vände mig om och tittade på kön som ringlade från kassan och ända längst bak i butiken och kände ångesten stiga. Aldrig i livet att jag går in bland allt folk igen. Nein. No. Never. Aldrig. Men vi skulle ju ha majskolvar…tårar av trött desperation hotade välla över.
– Näe…vi gjorde ju inte det…

Det löste sig ändå. Vi delegerade helt enkelt ut det på en av aftonens gäster!
Väl hemma igen belönades vi för vår möda. Linda, Tuva och Anton hade nämligen tagit en promenad till affären tidigare på dagen och när Hasse å jag kom hem från ICA hade de gullpluttarna dukat upp fika! Kladdkaka, jordgubbar och grädde. Mums! Lite för att fira den annalkande midsommaraftonen och lite för att vi hade ett födelsedagsbarn i huset igår. Zingo fyllde 3! Han bjöds på grisöra och tuggeben och fick ”Ja må han leva” framförd av grannen.

Näe, här har inte jag tid att sitta längre, jag har mat att förbereda! Tjipp å’hoj på er och ha en riktigt trevlig midsommar!!!

En reaktion på “Midsommar – igen?!

  1. Annelie

    Jag hoppas ni hade en bra midsommar. Det hade vi med ett fint väder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *