I städtagen

Oj oj, här har städats så det står härliga till och nu doftar hela huset av nybakad rabarberpaj och grön såpa. Det blir så himla tomt och ekande tyst när alla gäster har gett sig av att jag måste göra nåt för att fylla tomrummet. En rejäl städning fick det bli!

Vilken kanonhelg jag har haft! I torsdags fyllde jag år, vilket jag firade med att först springa Blodomloppet i Borlänge (på 31:17, jag är fantastiskt nöjd med en tiden!) för att sedan åka hem och äta gott å umgås med mina närmaste. Älskade mamma hade dukat upp så vackert här hemma, med potatissallad, kallskuret och exotiska frukter, ostbricka, mousserande vin och jordgubbar! Kände mig som en drottning när jag klev innanför dörren, så fint var här!
I fredags hade vi fest å bjöd in grannar och vänner, jag bjöd på nåt för alla magar och dryck för alla strupar. Här fanns allt från tacopaj till smörgåstårta att mätta sig med och allt från vin och öl till Pepsi att släcka törsten med. Tack, allesamman för en helt fantastisk afton! Särskilt tack till mamma Laila som stannade för att hjälpa mig förbereda festen innan hon åkte hem. Det hade ALDRIG gått utan dig!!

Den där smörgåstårtan var omdiskuterad. Vi kollade lite vad det kostar att beställa smörgåstårta och då kom snåljåpen och bet mig i ändan. Det var ju JÄTTEDYRT! Bättre att göra den själv då! Maken tyckte ändå att vi kunde kosta på oss att beställa, så slapp vi besväret. Risken fanns ju att om jag försökte själv och misslyckades så skulle han tvingas att fixa fram en smörgåstårta i sista stund, vilket i slutändan skulle kosta dubbelt. Men…jag är envisast av oss två, så jag gjorde den själv. Riktigt bra faktiskt, jag ställde stolt fram slutresultatet på bordet på fredagskvällen! Skåda och njut, snygg va?

Nu sitter jag och väntar på att grabbarna ska komma hem från fisketuren så vi får gå loss på den där rabarberpajen. Imorgon är det vardag och allvar igen, fast bara veckan ut. Sen börjar SOMMARLOVET!!!

2 reaktion på “I städtagen

  1. GrannElin

    Tack för en kul helg Ida och tack för en riktigt god smörgåstårta!
    Och du..Hälsa Tuva att jag snart kommer & hoppar studsmatta med henne igen! ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *