Fiiint!

Åh, nu är vi så gott som klara med det utvändiga arbetet på nedre plan! Fönstren och dörren är på plats, foder och utsalningar och allt vad det heter sitter där det ska och är målat och klart. Tack, min flitiga lilla snickargubbe! Som du har kämpat, och så fint det blev. Du är bara bäst, Hasse!

Kikade efter nån ”före”-bild, men orkade inte leta så ihärdigt så här klockan elva på kvällen så det fick bli en bild från när vi var och tittade på huset första gången. Ni får i alla fall ett hum om hur det såg ut innan vi satte kofoten i väggen och började göra om!

hus

Japp, falurött och bäcksvart. Trist. Mörkt. Synd att det inte syns på  bilden hur slut fönstren var, de suckade av lättnad när vi rev ur dem!  Det är inte ett dugg likt den här bilden längre. Förrådet är flyttat till andra änden av vår pyttelilla tomt, vi har byggt en altan och så nu, nya fönster. Med på bilden syns en väldigt ung liten Anton, som redan när den här bilden togs hade bestämt sig för att vi skulle köpa just det här huset!

nere

Och så här fint är det nu! Jaa, det är lite mörkt på bilden men solen hade ju gått ner. Jag lovar att ta en bild till när vi är klara med övervåningen också. Den knäpper vi i fullt dagsljus! Oh, det blev så fräscht med vita foder och vit knut! Känner mig som ett barn på julafton! Fast, om nån kommit på julafton när jag var barn och sagt:
– God Jul, lilla vän, du får nya fönster med vita foder omkring!

Ja, då hade jag nog blivit lite besviken…men man blir klokare med åren. Det här tycker jag duger som både julklapp och födelsedagspresent till nästa år!

Jag måste få avsluta med lite bilder på ryttarinnan Tuva! Jag har inga bilder där hon rider på sin älskade sago-häst Pandy, men det hinner vi nog leverera vad det lider. De här bilderna är med hästen Busan, som även Anton ridit de sista tre gångerna (och som han är heligt less på kan tilläggas). Hon är inte ett dugg busig, lite envis bara. Och tjock. Därav Tuvas plågade ansiktsuttryck. Tänk dig själv, om du är stel i varenda muskel i hela kroppen, och så ska du sitta gränsle över en hel jäkla soffa! Det spänner rejält, kan jag lova! Men hon gillade Busan, rätt som det var kom det små smil från lilla fjärilen. Vi lyckades fånga ett, i närbild!

busan

tuvan

Trevlig helg på er allihopa! Det är dags för fredagsmyyys (för att citera reklamen)! Puss och kram hela dan.

En reaktion på “Fiiint!

  1. Kristina Svedberg

    Jättefina fönster men finast är ändå Tuva! Hon ser helt underbar ut där hon sitter på hästryggen. /Kristina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *