Det snöar…

Okej, fram med det nu. Vem var det som beställde snö till helgen? Vem?!!
Alltså, det här funkar inte alls med mina helgplaner. Igår fredagsstädade jag (ja, jag vet att det var torsdag igår), så att jag skulle ha det klart. Jag har övervåningen kvar förstås, och så hade jag planerat att putsa fönstren i helgen. Dom ser verkligen bedrövliga ut. Näe, värre än bedrövliga…dom är hemska! Men alla fönster på nedervåningen öppnas ju utåt…jag har ingen lust att stå i snöslask och putsa fönster… Jag hade ju hoppats på lite uppehåll och några plusgrader. Tji fick jag. Ja ja, det är bara oktober än så länge, det hinner komma mildväder igen. Måste ju ha rena fönster så tomtens små nissar kan kika in och se så Anton sköter sig!

Vi ska till Borlänge idag, Tuva ska få prova ut en mat/lekstol på Hjälpmedelscentralen. Men det är inget höjdarväder för en biltur heller. Vi få väl åka i god tid och köra långsamt.
Men snövädret väntade i alla fall tills veden var färdigfixad! Igår kväll, precis när Hasse och Raie var färdiga så började det. Vilken himla tur att dom fick för sig att göra veden just den här veckan! Det är ingen höjdare att stå i snö och blåst och gräva fram ihopfrusna vedträn. Vinterdäcken har vi hunnit få på också! Annars hade jag aldrig vågat åka till Borlänge idag. Förra året kom snön före däckbytet minns jag. Vi skulle till Borlänge då också, Tuva och jag. Till Datateket. Men jag fick vända i Säter för bilen bara slirade omkring på vägen. Obehagligt.

Vi tjuvstartade Halloween igår. Alltså, vi brukar inte göra nån stor grej av det. Tänkte inte pynta det allra minsta i år, men Anton har ju suttit hela veckan och ritat egna dekorationer, färglagt dem och klippt ut. Så igår när Tuva och jag for hem från simningen så svängde jag in på Hemköp och köpte en pumpa och två girlanger. En med döskallar och en med pumpor. Anton såg ut som om det var julafton när han såg dem! Han blev så lycksalig så han visste inte till sig. Nu är här pyntat och fint, med döskallar i köket och pumpor i hallen och så ett pumpahuvud ute på gräsmattan. Som förvisso är täckte med snö nu…men vi får väl sopa av det till kvällen. Middagen igår blev ryslig, i riktigt Halloween-anda. Vi käkade stekt människa, med tarmar och blod, till dryck fick vi pressad slem-groda. (Vi åt stekt falukorv med makaroner och ketchup, och drack päronsaft färgade med grön karamellfärg.) Hasse såg lite skeptisk ut när han kom hem och frågade vad som bjöds till middag och fick den där menyn presenterad för sig…

Näe, nu måste jag gå ut och sopa av bilen. Tjipp!!

En reaktion på “Det snöar…

 1. Leffe

  Inga kommentarer i övrigt, men mitt köksfönster är inte av den här världen (hade det varit långkalsingar stod dom för sig själv) men fönstret öppnas inåt.
  Som sagt var, inga övriga kommentarer utöver att JAG SJÄLV har minimal lust att öppna det. Från det ena till det andra; kommer ni hit å käkar pytt snart (en fråga utan tvättan.. förlåt baktankar). Nä´rå bara skojar lite.
  Sopa bilen fick även jag göra, men det var i morse. Hade snöstorm med åska i natt så gissa om det kröp i mina ben. Är glad att slippa knata i affärer å leta nåt att gömma kroppen i. Kommenterar även dagens sena blogg: Såg inget om att Anton fick smälla i sig sega gubbar, bara att hans mamma antagligen såg ut som en hamster med monster-struma, men åkej, du fick väl dé då.
  Hoppas nya stolen kan hjälpa till å fixa Tuvas sneda rygg, för den är väl lättare att städa än Humlan.
  Hörs å syns snart hoppas Leffe.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *