Bröllopsdag på Högbo Bruk

rosor_och_skumpa

Hemkomna igen efter ett dygn i paradiset! Så här vackert var det på rummet när vi kom; skumpa, frukt, choklad och blommor på rummet. På sängen låg fluffiga handdukar, med en ros på varje handduk. Mäkta romantiskt.
Fikabuffén stod uppdukad och väntade på oss med kaffe och äppelpaj, moussetårta och nån slags supersmarrig nötkaka i muffinsform. Efter fikat blev det en promenad på det vackra området, det ihållande regnet kom av sig och solen tittade fram. Jag kan varmt rekommendera ett besök på Högbo Bruk, även om man inte sover över där. Själva området är betagande vackert! Där finns mängder med bodar att besöka där diverse hantverkare huserar, smeder, glaskonstnärer, textildesigners och mycket mycket mer. För barnen fanns en enorm och spännande lekpark, djur att titta på och mata å en minigolfbana.

När vi promenerat länge och väl och insupit lugnet kopplade vi av med ett härligt bubbligt bad och lite skumpa innan middagen. Och vilken middag sen! Den var i världsklass! Som aptitretare serverades en tartar (rå köttfärs), jag avskyr rå mat men det där var rent himmelskt. Den var så välkryddad att jag glömde av att den inte var tillagad, jag hade kunnat äta en hel kastrull av det där!
Förrätten blev Jämtländsk Röding med nässeldaller (som en lite tjockare soppa) och vaktelägg, alltihop i sällskap av ett gott vitt vin (jag avskyr vitt vin, men följde kyparens rekommendation och det var supergott till fisken). Varmrätten var lamm, både sadel och bringa tillagade på olika sätt, ackompanjerat av kronärtskocka, ruccola och vitlökskräm. Himmelska njutning, vad gott det var! Till det ett rött vin som fulländade den kulinariska upplevelsen.

Dessertbordet och ostbrickan var oändliga, jag trodde jag skulle spricka (man har ju inte omdöme nog att bara ta lite av det goda). Till kaffet tog jag en god liten cognac och Hasse provade den omtalade svenska whiskyn från Mackmyra. Oj, vilken dag!

Idag promenerade vi ännu mer på området och passade på att besöka Björk & Berries, ett doftdesigncenter som utgår helt och hålllet från naturliga råvaror. Jag köpte duschcreme och bodylotion med doft av lingon och doften kommmer från just lingon, inget konstlat kemikalietjofräs. Därinne kunde man ha gått och luktat i timmar!

Fast jag är lite klen idag. Alltså, vi hade världens bästa kypare, men hon kunde ju ha frågat om vi verkligen menade allvar när vi beställde in en hel flaska vin till huvudrätten… Alltså, jag är inte så bra på det här med alkohol. Först skumpan på rummet, sen blev det två glas rödvin, sen vitt vin till förrätten och så en hel flaska rött till huvudrätten. Och så en cognac som spiken i kistan. Jag missade den enorma frukostbuffén, jag som älskar frukost. Jag kan klara mig utan både lunch och middag om jag bara får frukost. Hasse var snäll och sa att jag fått migrän när receptionisten undrade om inte frun också skulle äta frukost. Gud, vad pinsamt. Men jag är kvinna nog att stå för mina misstag, jag erkänner att jag är bakis.

Världens underbaraste, finaste mormor har hållit ställningarna här hemma. Vad gjorde jag väl utan min enastående mamma? Tack snälla, fina goa du för att vi fick åka iväg. Och jag var faktiskt inte orolig en endaste gång! Visste att mamsen klarar biffen och lite till. Puss på dej lilla mamma, jag älskar dej!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *