8-åring!

Vår store prins fyllde 8 år idag!

På födelsedagen får man VIP-behandling, full bestämmanderätt över dagens meny och självklart stanna uppe lite längre (fastän det är skoldag imorgon). Jag var inte i form för att ge honom all den VIP-behandling jag tänkt, men sonen var väldigt nöjd med dagen ändå. Klockan sju var det uppstigning och frukost, varm o’boy med 19 mini-marshmallows å marmeladmacka. Sedan iväg till skolan, där fröken tydligen glömt bort att det var Antons födelsedag, men han påminde henne och blev uppvaktad med sång i klassrummet.

Min tanke var att hämta sonen lite tidigare än vanligt, ta hem honom till ett ballongpyntat hus och bjuda på det mellis han beställt på förhand: nyponsoppa och mandelbiskvier. Självklart fanns även kakor och bullar till hands. Men…eftersom jag haft vaknatt utnyttjade jag tiden till att sova, sova, sova. Det bidde inget pyntat.  Men för Antons del kvittade det lika, han var ju inte medveten om min plan. Hans eftermiddag blev så kanon den bara kan bli, för bästa kompisen kom och lekte! Nilla & Raie kom för att uppvakta, men det hade sonen inte alls tid med. Inte heller hade pojkarna tid för vare sig nyponsoppa eller bullar å kakor. De var helt upptagna med sitt!

När bästisen strax före middagstid for hem igen bjöd jag Anton på den stående födelsedagsmiddagen: pannkakstårta. Jag vet inte hur många år i rad vi ätit det på hans födelsedag. Men vill dagens prins ha pannkakstårta, så ska han också ha pannkakstårta! Eftersom det inte blivit nåt fika för sonens del så lyxade vi till den med att skriva ”Anton 8” med chokladsås och dekorera fint med NonStop. Mums!!

Det ”riktiga” kalaset för släkten har vi på lördag, men han har fått presenter och uppvaktning idag också. Av oss och farfar fick han en studsmatta! Den förra hade gjort sitt och var i uselt skick, så den for på tippen i höstas säsongen var över. Den nya är till sonens stora glädje mycket större! Han fick den redan i lördags, faktiskt. För att han skulle hinna hoppa lite i helgen. Tur var väl det, för idag har vädret varit uselt!
När Anton skuttar runt på studsmattan och leker sina invecklade fantasilekar vill han gärna ha lite bollar på studsmattan. Varför vet jag inte riktigt, de ingår i leken på nåt vis. Han har en fotboll, men en boll räcker tydligen inte så min pilatesboll har också letat sig ut på studsmattan. Idag fick han en alldeles egen pilatesboll som dessutom matchade studsmattan färgmässigt, så jag fick tillbaks min. Tack!

Vad mer? DVD-filmer, tidningar, godis och en actiongubbe ur G-force gänget. Han är helnöjd. Att det kommer fler presenter på lördag har han inte ens reflekterat över. Just nu ligger han och snarkar i sin säng. Jag kan inte vara helt säker, men jag tycker han ser längre ut idag än vad han gjorde igår. Min 8-åring. 8 År!! Jag tror att jag ska gå upp, lyfta på täcket och titta lite på hans söta små fötter. Det känns som om det inte står på förrän det sticker ut ett par håriga 43:or istället för de där söta små fötterna…

En reaktion på “8-åring!

  1. Annelie johansson

    Låter som Anton har haft en fantastik födelsedag. Pankakstårtan ser super god ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *