Trött skolpojke

Tröttis…Voff!

Igår var det hundkurs minsann, nästan hela flocken följde med mig till ”skolan”. Det var bara Tuva som stannade hemma, med farfar. Synd, för Tuva är min favvo-flockmedlem. Fast det är klart att hon skulle ju ha det lite tufft att hålla rätt på alla mina valpkompisar och så skulle jag bli hemskt avundsjuk om hon gosade med andra hundar.

Det var lite svårt att koncentrera sig till en början, det är ju så kul att träffa kompisarna. Hundtjejerna var väldans yliga och bjäffiga igår, så jag kunde inte börja jobba förräns jag också fick yla och bjäffa lite. Vet ni, en av hundtjejerna försökte till och med hälsa på Anton när han satt och byggde lego, men där drog jag gränsen alltså! Hon fick ett bestämt morr av mig så hon skulle hålla sig på avstånd.

Nåväl, först övade vi på sitt och ligg. Jag är nog bäst i världen på sitt, det är hur lätt som helst ju! Man bara dunkar ner ändan i golvet och så får man godis och beröm! Ligg, det är lite värre det. Men matte hade grillkorv med sig som godis igår, då kan jag väl anstränga mig och ligga när hon ber mig. Fast bara om jag får se godisen först, annars kanske hon snuvar mig på konfekten!

Det svåraste att allt, det är ”gå fint”. Då vill matte att jag ska titta henne i ögonen medans vi går omkring i träningslokalen. Hajjar ni hur svårt det är, att stirra på matte (som jag ser dag ut och dag in) när sex hundkompisar lufsar omkring alldeles nära? Suuupersvårt!! Men det är himla kul när jag lyckas, för matte blir sååå glad och ger mig godis, massor med gos och klappar, och massor med beröm. Så jag försöker verkligen, det gör jag. Och matte blir inte arg om jag misslyckas, hon vet också att det är svårt.

Men en av mina fröknar, Marie, hon är allt bra lurig hon. Jag älskar henne, hon är så glad och vet precis vart hon ska klia mig när jag varit duktig. Men igår provade hon ut en sele på mig, som matte och husse ska använda för att jag inte ska dra så värst i kopplet. Det är inte schysst tycker jag! Dra kan jag väl få göra? Då kommer jag ju mycket fortare dit jag vill! Det är i och för sig samma sak med kopplet som med all annan träning, när jag gör bra ifrån mig blir jag rikligt belönad. Det är ju trevligt! Men men, sista voffet är inte sagt om det här med huruvida man får dra i kopplet….

Nä, nu måste jag slumra lite. Det är verkligen tufft att gå i hundskola!

Voff på er!

/ Zingo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *