Shopping

Japp, idag har vi ägnat åt oss lite regelrätt shopping! Vi packade in hela familjen i bussen och for till Valbo köpcentrum. Jag tänkte att där nog inte skulle vara så mycket folk eftersom det är lön först på onsdag. Men då tog jag ju inte med i beräkningarna att barnbidraget kom igår, så det var gott om folk med pengar att sätta sprätt på i Valbo.
Anton var väl sådär halvtaggad att handla kläder åt mamma och pappa, men han skulle ju få handla själv också. Han tömde sin spargris imorse och det blev en redig slant att handla för, han köpte sig både ett nytt spel till sitt DS och en film med Ben10. Hasse och jag ekiperade oss med var sitt par byxor och några tröjor, så vi kan byta ut det som ligger i garderoben och har stora hål överallt. Vi är inte tonåringar längre, så det är inte så hippt att gå med trasiga kläder. Ungdomsmodet verkar dock gå åt det trasiga hållet, jag var på jakt efter ljusa jeans men de enda som fanns att finna såg ut som det par jag slängde i soporna igår. Sprucket, slitet och trasigt ska det vara! Så det fick bli vanliga, hederliga mörka jeans istället.

Som sista anhalt skulle jag in på en sportaffär och köpa en löpardress för vårvädret som börjar komma, men tji fick jag. Dom stände en timme tidigare än resten av köpcentrat. Det kunde väl få vara då, jag kan inte springa på minst en vecka i alla fall, jag har dragit på mig nån inflammation tror jag. Ont i kroppen från midjan och ner, gud va onödigt!! Just som jag började komma igång med löpningen.

Tuva och Anton var ganska välförsedda på klädfronten, så till dem bidde det inga kläder idag. Anton hade behövt ett par täckbyxor, men säsongen är ju slut på dem så där fanns inga. I fredags när jag hämtade honom hade hans täckbyxor spruckit i grensömmen, från knä till knä. Men Anton hängde inte läpp för det, jag hade ju två dagar tidigare lagat ett litet hål i grenen på samma byxor så han hade glatt meddelat fröken att det skulle mamma sy ihop på mindre än två minuter. Tack, för din tro på mig Anton. Jag som inte ens kan hantera raksöm på en symaskin. Nu har jag ju ingen symaskin som fungerar, men om jag hade det hade den ändå stått oanvänd. Hasse lovade att försöka sy ihop byxorna imorgon, han är bättre på det där än vad jag är.
Till Tuva hittade jag ändå den perfekta saken idag. Sist mormor var här så fick Tuva en bok som heter ”Barn som pruttar”. En helkul bilderbok med en liten knapp som går igenom varje sida, och när man trycker på knappen så hör man en ljudlig prutt. Idag hittade jag en uppföljare, ”Djur som pruttar”! Samma prutt-knapp, fast med djur den här gången. Tuva blev lycksalig!
– Åh, prupp! skrattade hon och tryckte på knappen.

Misstänker att jag får läsa den både en och tio gånger imorgon…

3 reaktion på “Shopping

 1. elmida.se

  Skoj med shoppingrunda!
  Om ni kommer upp till blge så är mitt tips att kika in på Handelshuset Outlet (vid Coop)
  Där har de skiiiitbilliga täckbyxor.

  Kram på er!
  Och Prutt-Prupp till Tuva *haha*

 2. Kristin

  Annars kan ni ju alltid kika in på ”Outleten” på Pråmvägen i Ornäs….där kan vi säkert skrapa fram ett antal täckbyxor i varierande storlekar…=) Dom är dessutom helt gratis…………

 3. Annie

  Hej! Kul för Tuva att få den där boken och jag tror också att du får läsa den några gånger. Kram Annie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *