Trägen vinner?

Ja, det är vad jag hoppas på i alla fall. Envisast vinner.
Vi håller på att lära Tuva somna i sin egen säng. Igen.

Det är som en ändlös procedur. Lagom tills Tuva har lärt sig slappna av och somna i sin egen säng kommer en infektion och drar in med dunder och brak, vilket medför en vecka eller två på soffan, dag som natt och sen är det bara att börja om igen med ”sova-i-egen-säng”-processen.

Vi började i torsdags. Tuva lade upp en strategi fortare än kvickt, nämligen att gråta krokodiltårar och ropa hjärtskärande efter mamma. Det kräver en hel skottkärra med styrka för att inte vända på klacken och plocka upp henne igen! Men jag genomskådade henne redan första kvällen.
Hon kör sitt ”det-är-så-synd-om-mig”-race i 20 minuter, max. När hon förstår att det faktiskt inte gör någon nytta övergår hon till att konversera med sina mjukdjur, vilket tydligen är väldigt roligt för hon ligger och gapflabbar. Varje kväll. Förhoppningsvis kommer vi snart till den punkten där Tuva inser att det är lika bra att hoppa över det där gråtandet eftersom det inte ger nån effekt, och gå direkt på konversationerna istället, för att sedan somna gott på egen kudde. Förhoppningsvis. Om vi hinner så långt, innan nästa infektion kommer och far som en virvelvind genom huset.

Idag borde hon somna, hon är dödstrött. Idag var nämligen terminens första sväng på habiliteringsridningen! Tuva har en ny springare i år, vackra Forest. En vit drömhäst, precis som Pandy. Idag var det lite extra roligt, för Tuva lyckades skänkla ( trycka med benen så att hästen går framåt) alldeles själv! Gissa hur stolt hon blev?!
Nu ska vi öva järnet hela veckan. Idag var det bara höger ben som rörde sig, efter att Tuva spänt hela kroppen från nacken till hälarna. Vi siktar på att få båda benen att röra sig. Ja, kanske inte till nästa måndag, men kanske till terminsavslutningen?

Jo, en sista sak… Mitt Hjärta är uppe i över 1000 kr!! Tack alla rara som sms:at och bidragit med livsviktiga kronor till forskningen kring hjärtsjuka barn!! Puss på er!!
Men det är några dagar kvar av månaden…kom igen, nu spurtar vi på slutet! Sms:a!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *