Busungarna

Anton

Vår prins och vår pärla. Den förstfödde.
För ett ögonblick sedan var han vår lille ”plutt” och nu är han på väg in i tonåren! En empatisk och välartad ung man med enormt intresse för dataspel har den lille ”plutten” växt upp till! Familjens filosof har han varit ända sedan han var liten och det kommer fortfarande många kloka ord och avancerade funderingar ur den gossen.
facebook-collage

Fritiden spenderas företrädesevis framför dataskärmen där han främst spenderar tid med kreativa spel och bygger konstruktioner som är helt fantastiska, men han trivs också alldeles utmärkt utomhus på studsmattan, cykeln eller på en tur i skogen. Att han ärvt sina föräldrars musikalitet stod klart redan då han som 4-åring underhöll en hel bröllopsfest med en fantastisk karaoke-version av ”Crocodile Rock”, nu för tiden är det mindre sång och mer musicerande på familjens keyboard. Gossens gehör är fantastiskt!
Framtidsplanerna är att bli programmerare, gärna i Japan, och med Antons kombination av intelligens, fantasi, social kompetens och målmedvetenhet är jag alldeles övertygad om att han kommer att bli precis just det!

Tuva

Familjens prinsessa. Vår Fjäril.
Maken till glädje och livslusta står inte att finna någonstans på vår runda jord, Tuva var en sådan själ som värmer andra själar vid varje möte. Hon gav så otroligt mycket av sig själv till sin omgivning med sitt leende och glada sätt att vara!
Hennes stora passion var kläder! Inte mycket gick upp mot en shoppingdag på Kupolens köpcentrum. Prinsessa som hon var så var munderingen så klart av yttersta vikt, snyggt skulle det vara och gärna med ”bling”!

tuva

 

Musik var en annan krydda i livet som var viktig. Eller tja, egentligen skulle det för Tuvas del räckt om det bara funnits en enda låt…”Euphoria” med Loreen. Då sprack hon upp i ett smil utan like och började dansa med armarna! Men det ryckte även i mungiporna när lillasyster kom in i Tuvas rum och ville spela discoskivan och skaka rumpa framför spegeln!
Hon var en social varelse, vår Fjäril. Allra bäst mådde hon när hon fick träffa och umgås med människor hon tyckte om! En fika, en promenad eller bara en pratstund var ju vad som gjorde en hel dag!
Tuva föddes med en elak sjukdom, Leighs syndrom, som hon tappert kämpade emot. I maj 2015 orkade hon inte längre. Tuva blev 10 år.

Lovisa

2013 utökades vår underbara familj med ett riktigt litet yrväder, Lovisa Johanna Kristina!
Nyfiken, glad, öppen och full av bus ser hon till att det alltid är liv och rörelse här hemma. Allt ska undersökas och utforskas, man måste klämma, känna och smaka!
Liksom sin syster har hon ett intresse för kläder och vill trots sin unga ålder redan vara med och välja vilken svid som passar just idag. Böcker har just blivit ett annat stort intresse och helst ska hela boklådan läsas igenom ett par gånger varje dag.

lovisa

Storebror har gudastatus i Lovisas ögon och lyckan är att få hänga med upp på brorsans rum eller få gå ut själv på en promenad med honom. Storasyster var inte mindre poppis! Disco på syrrans rum gick inte av för hackor, eller att få åka med en sväng i Tuvas permobil.
Bästa kompisen är Zingo, som hon ofta hänger nära eller helst ovanpå. Hon slänger armen över hans rygg, klappar om honom och konstaterar ”kompis, kompis”.
Det är en fröjd att få följa med på Lovisas upptäcktsfärd genom livet och se allting genom hennes ögon, det finns så mycket att uppleva!

5 reaktion på “Busungarna

 1. Mia

  Hejsan!
  Har precis läst eran bok och fällt några tårar.
  Tycker ni är grymt starka och hoppas att Tuva kommer att hänga med så läääänge de bara går, helst tills hon blir gammal och grå :)
  Även fast jag inte känner er så känns de så konstigt när detta kommer så nära. (bor i en by några mil ifrån er) Och man tror ju inte sånt här händer, man tror det är kanske max ett barn i hela stockholm som drabbas eller nått, men nu är de så nära inpå.
  Vill ge er allt stöd jag kan och tala om att ni har en oerhört fin dotter!
  Och även om jag inte e kristen eller vet vad jag tror på där uppe så skall jag slänga iväg så många böner jag kan.
  Ni alla 4 (+ hunden då så klart :) ) Är värld ALL LYCKA!!!
  Kram på er.

 2. Linda

  Hej.Jag undrar vad er bok heter o var man kan köpa den. Skulle gärna vilja läsa den=)
  Tack på förhand.. MVH Linda

 3. Grannen

  Grattis ÖRJAN !! Mamma gå å lägg dej…………(pappa hälsar)

 4. Elinor

  Hej på er!!!

  Kan inte annat än att bli berörd när jag läser om eran prinsessa Tuva, vi har nämligen också en prinsessa som heter Tuva. Hon påminner mycket om eran Tuva… Våran prinsessa är 10 år och har också en mitikondriell sjukdom, dock utan namn. Skulle väldigt gärna få tag i eran bok som alla som läst den talar varmt om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *