Hasse & Ida

Ja, det är vi som är Mamman och Pappan. Lika som bär i mångt och mycket, inte minst till frisyren sett! Båda har vi en kärlek till sång & musik, en tur i skogen, våra barn och glada stunder i goda vänners lag!
I Södra Dalarna fann vi vårt palats, falurött och med vita knutar, bland masar och kullor och smaragdgröna skogar. Här trivs vi som älgen i skogen, lever och frodas!
Pappa Hasse är en skön filur med många strängar på sin lyra. Jägare, en fena på datorer och fiffiga webblösningar, händigare än Martin Timell och väldigt musikalisk! Det är inte svårt att se vart sonen ärvt sitt gehör ifrån. Som om detta inte vore nog så råkar Hasse även vara en särdeles skicklig fotograf, som genom sin kameralins hittar och lyckas fånga känslor på bild oavsett om han fotograferar barn, familjer, par eller bröllop. Familjens barn poserar (oftast) glatt medan Mamman gör allt för att hålla sig undan den där linsen…
Ett stort leende och ett varmt hjärta, det är pappa Hasse det!

hasseida

Mamma Ida arbetar som förskollärare vid byns förskola. Barn är det bästa som finns och att få ha som arbete att följa, stötta och hjälpa dem längs vägen är för Ida en sann ynnest!
Något mamma Ida sällan klarar en hel dag utan, är att sjunga en trudelutt. Om det sen blir Imse Vimse Spindel eller ett stycke ur Les Miserables kvittar lika, bara hon får sjunga av hjärtats lust! Instrument behärskar hon inget vidare, men det sägs att hon faktiskt kan riva av ”Lilla Snigel” på gitarr när andan faller på.
Mamma Idas övriga intressen är väl något motsägelsefulla, eftersom hon älskar att laga (och för all del äta) god mat, blir periodvis besatt av att baka och därtill har en passion för styrketräning, men hon resonerar som så att livet är för kort för att försaka något av dessa tre.
Gemensamt för oss båda är att vi har barnasinnet i behåll, att ingenting är omöjligt (men för all del olika svårt), att livet ska levas NU och att kärlek är en råvara man ska slösa med!

3 reaktion på “Hasse & Ida

 1. Jenny

  Jag hittade hit av en ren slump och nu har jag på två dagar plöjt igenom varenda inlägg i bloggen från början till slut. Jag är oerhört berörd av er underbara familj, den kärlek och glädje ni förmedlar. Någon, minns inte vem, sa att ”livet ska levas live” och det är verkligen precis vad ni gör. Tack för att ni låter oss, kända som okända, ta del av er vardag, jag önskar er allt gott!

  /Jenny

  PS. Jag skrev några rader om er på min egen blogg och länkade hit, hoppas det är okej!

 2. Agneta Näs

  Hej! vi har träffats på temadagarna för några år sedan på Hästberg, Det är jag som är Amanda Zetterlunds mamma, kom in på din blogg när jag sökte lite och skulle gärna vilja ha lösenordet till fotogalleriet om jag får, vad heter din bok jag skulle vilja läsa den och var finns den och få tag på? kramar Amandas mamma Agneta

 3. Ida Krogh

  Hej Agneta! Kul att du hittat in hos oss!
  Lösenord till galleriet kommer till dig via mail. Jag får många frågor om boken och det känns sorgligt att alltid behöva svara att den inte finns att få tag på längre… Den trycktes bara i liten, begränsad upplaga och sålde slut direkt. Men om du har tur så kan den finnas på ett bibliotek nära dig, jag vet att en del bibliotek köpte boken! Den kan även finnas på sjukhus och habiliteringar.
  Krama om Amanda och må så gott! / ida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *