Faran över

Tror jag i alla fall. Det verkar inte bli något allvarligare av Antons nästäppa, han sov gott hela natten efter att han fått näsdroppar innan läggdags. Ingen hemsk huvudvärk. Jag var rädd att han fått den där huvudvärken som jag hade, som höll i sig i flera dagar. Svärfar och svågern hade samma skallebang, men Anton verkar ha klarat sig. Puh! Men han är hemma idag också, tills hans stora förtret. F-klassen åker till badhuset idag, och jag tyckte inte att det var någon bra idé att bada när man har en infektion i kroppen. Då bryter den ju garanterat ut med buller och bång! Anton var lite sur för det imorse, för han mår ju inte dåligt. Bara täppt i näsan. Han längtar nog efter kompisarna. Och till på köpet har jag avkrävt att han röjer upp sitt katastrofområde till rum idag. Dumma mamma!

Tuva mår också lite bättre, hon fick ett Klyx igår. Det är jobbigt och plågosamt för henne att bli Klyxad, men å andra sidan vet hon att hon alltid får bada efteråt så dethåller hennes mod uppe tills vi är klara.
Natten till igår var hon ganska stökig så Hasse satt uppe med henne tills hon lugnat sig och lyckats somna. Så igår eftermiddag var hon ganska trött, slocknade vid halv fem i soffan. Det var väl bra, tänkte jag. Hon får sova en liten stund och hämta krafterna. Efter 45 minuter försökte jag väcka henne, men det tog hon ingen notis om. Hon rörde lite på sig, men gjorde ingen som helst ansats till att vakna. Inte förrän 19.00 slog hon upp sina stora bruna ögon och plirade på mig!  Det är ungefär då vi normalt börjar göra henne färdig för sängen! Hon blev upp ett tag till, till en sisådär halv två på natten. Gäääsp!

Jahapp, mina vårkänslor får man väl försöka packa ner samtidigt med julsakerna för nu är det ju vinter igen. -18 grader, det ni! Mina tulpaner slokar så långt ner att de når till bordsskivan, dom tappade nog också vårkänslan när kylan slog till igen. Men Zingo har fortfarande vårkänslor, för han har börjat fälla päls för fullt! Alltså, trots att det här min tredje hund så vänjer jag mig aldrig riktigt vid det här med pälsfällningen. Den är vedervärdig, hundhår överallt. I soffan, sängen, på golvet. Huga, det riktigt kryper i mig! Jag blir dammsugartokig, måste få bort alla håren! Lagom när jag packat in dammsugaren i skåpet igen, så börjar en ny matta av päls lägga sig över golvet. Gaaah!

2 reaktion på “Faran över

 1. Leffe

  Bra att Du kunde hålla Anton borta från badet, för om man är lite hängig är det lätt att dra på sig klor-allergi. Då blir det nästäppa å irriterade ögon så fort man kommer i närheten av en simhall. Om sedan utfallet av ”badförbudet” blir ett städat rum så är väl inte det så dumt. Ska ut å göra stan osäker i jakt på en bok med mycket bilder på bilar som födeledagspresent till Axel. Fyra år och ligger med bilböcker i stället för sagor. Där kan man snacka om könsroller fast han har en storasyrra som försöker påverka genom att klä ut honom till prinsessa eller andra ”tjejlekar”.
  Måste ge mej av nu så: Pussar o kramar till alla.

 2. Faster Nilla

  Bra att Anton slapp bli sjuk, han har liksom inte tid med det! =)

  Det där med fällande hundar… Ja jag har ju sett att Zingo kan fälla, i höstas såg det en period ut som om man hade fått nya tofflor på sig när man varit hos er en stund, så se det positivt! Ingen behöver frysa om fötterna hos er! =)

  Abbe (hunden) här i huset han är bra på det där, de enstaka strån han släpper ifrån sig de finner man sällan… Och tur är väl det, med hans tunna päls så skulle han va naken nu om han fällde! och en naken JRT det kan aldrig se bra ut! =)

  Kram på er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *