Dags igen?

Åh, vad har vi nu snubblat över då?

Anton var lite snörvlig när han skulle lägga sig, men annars pigg och glad. Sen vaknade han vid 22 och behövde näsdroppar. En halvtimma senare vaknade han igen och storgrät för att han hade så ont i huvudet. Alvedon och absolut mörker. Då vet man att herrn är hängig, han är mörkrädd. Men när skallen värker ordentligt tål han inte minsta gnutta ljus. Stackarn.

Tuva stökar på sitt håll, jag tror det är gaser för hon har rapat och pruttat lite innan hon somnade, men det är så himla svårt att veta vad som plågar henne. Hon spänner sig som en fiolsträng och kvider ”ajajaj” tills hon blir alldeles svettig och lila om läpparna. Skitjobbigt.
Jag försökte få fram vart hon hade ont.
– Vart är det ajaj, gumman?

Tuva lugnade sig en liten stund, funderade och pekade sen på min omplåstrade tumme.
– Där.
Sen blåste hon på tummen.
Lilla, kloka trollunge. Det stämmer ju alldeles utmärkt att där är ett ajaj på mammas tumme, och ajaj det blåser man på så känns det bättre! Haha, jag kunde inte hejda skrattet när hon satt i min famn och blåste på min tumme!

Det får bli en lugn hemmadag imorgon, Anton får stanna hemma från F-klassen. Han kommer säkert bli hemskt besviken för han och en kompis bestämde redan idag att de skulle leka imorgon. Men det kommer ju fler dagar. Kanske blev det bara för mycket lek för honom idag och så kom huvudvärken av det. Han fick ta med sig inte en, utan två kompisar hem från fritids. Det var fullt röj i tre timmar! Lite drygt är det att ha tre buspojkar farandes omkring i huset med en ljudnivå som inte är av denna världen. Men härligt också. Ni skulle se deras miner de dagar jag säger att det är okej med två kompisar, det är alltid just samma kompisar som följer med hem då. Dom blir alldeles till sig av lycka, hoppar omkring och hurrar å tjoar, springer stolt och berättar för fröken att de ska leka, alla tre, hemma hos Anton!

Tuva får också vara hemma imorgon, fast det är bad-torsdag. Det är nåt fel på pumpen i poolen, så vi kan inte bada imorgon hur gärna vi än vill. Det får bli ett dopp i badkaret istället. Med mycket bubblor.
Jag är nog också rätt loj när morgondagen kommer. Dels för att det verkar bli en stökig natt, men också för att jag fick nåt tokryck och gav mig ut på en joggingtur idag. Jag som inte joggat på månader, lär förmodligen känna varenda muskel i hela kroppen när jag vaknar imorgon. Men skönt var det!

En reaktion på “Dags igen?

 1. Carina Persson

  Hej fina familjen Krogh!

  Tusen tack för det fina julkortet jag fick på mailen. Och förlåt att jag inte svarat och sagt tack tidigare, Jag mår inte så bra just nu. Jag förlorade min man, Peter, precis innan jul-07 och den julen var jag i chocktillstånd. Men nu har verkligheten kommit ikapp och jag är så ledsen och gråter mycket. Försöker lägga all energi på att ta hand om barnen. De mår inte heller bra och gråter efter sin pappa. Markus är 8 år och tvillingarna fyller 7 nu den 26/1. Så det är därför jag inte svarat. Förlåt! Det var ett jättefint foto. Pussa gullungarna från mig.

  Jag ville också tala om att ni har en utmäkelse att hämta i min blogg. Egentligen är det till en mamma, men jag tycker att den utmärkelsen ska vara till er både, till hela familjen.

  Hoppas att allt är bra med er. Hälsa gullungarna!

  Kram från

  Carina i Kristianstad med barn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *