Bio!!!

Åh, vi har varit på bio! Hasse och jag alltså, bara Hasse och jag. Det var jättehärligt! Fast lite svårt att koppla av i början, tankarna var liksom kvar här i Trollbo. Undrar vad barnen gör nu? Eller nu? Eller nu? Tänk om Tuva bara gnäller hela kvällen, medan Anton hoppar i soffan och vrålar som en babian? Stackars mormor kanske sitter på golvet i hallen och bankar huvudet emot väggen när vi kommer hem?

Alltså, nu tvivlar jag inte på min mors förmåga att ta hand om sina barnbarn, det är hon helt enkelt världsbäst på! Men det visar ju helt klart hur sällan jag och Hasse tar oss ut man hand. Filmen var i alla fall så bra att vi kunde koppla av helt till slut. Lång var den också, 2:45 timmar, men det kändes inte alls så långt. Vi såg ”Australia”, den måste ni bara se. På bio, helst. Pampiga filmer ska man se på bio. Säger jag som går på bio ungefär en gång om året. På sin höjd.
Och så måste man självklart ha de obligatoriska popcornen, som man klämmer i sig under reklamen. Och den jättestora läsken som man häver alldeles för fort så man är jättekissnödig genom 2/3 av filmen.

På alla bio-föreställningar finns en biomarodör eller två. Antingen är det nån som sitter och prasslar oupphörligen med en godispåse, eller så är det någon som fäller korkade kommentarer och gör sitt bästa för att sabba allt som regissören arbetat så hårt för att bygga upp. Jag hade den äran att få en marodör av det sistnämda slaget intill mig. En lång karl, som inledde sitt biobesök med att klaga på att det ”så jävla hårda stolar, jag kommer få ont i ryggen”. Jamen, om man är väldigt lång och har problem med ryggen varför går man då och ser en bio-rulle som är nästan tre timmar lång? Skyll dej själv!
Han sågade allt som Nicole Kidman gjorde och sade, samt gjorde sitt bästa för att få filmens hjälte att framstå i dålig dager. Men herregud, varför går såna människor på bio? Dom kan gott sitta hemma i sina soffor och pilla navelludd medan de häver ur sig sina meningslösa kommentarer så att folk kan få njuta av sitt biobesök i lugn och ro!

Och här hemma gick allt fingemang. Mormor och barnen har poppat pocorn och kollat på ”Gustav”. Barnen snusade gott när vi kom hem vid midnatt.

Jag känner mig som en ny människa, med alldeles nya batterier. Det var guld värt att få gå på dejt med min man! Tack underbara, fantastiska mamma!

5 reaktion på “Bio!!!

 1. elmida.se

  Å vad härligt att gå på bio på tu man hand! Minns inte när vi gjorde det sist…
  Men, så fort lilleman är stor nog att lämnas iväg en stund ska det bli av.
  Hoppas vi slipper marodörer bara, fy så ruttet att hamna vid en sån…
  Ha en bra dag! Kram!

 2. Kristin

  Jaa, tack mormor för att Hasse o Ida fick komma iväg på bio en sväng…det förtjänar dom!!! Och absolut rätt film valde ni åxå!! Med eller utan marodörer så är Australia en toppen film!! =) Många kramar Kristin o gänget

 3. Irene Ek

  Bio är underbart,synd bara att vi också går lika ofta som ni.
  Men denna film har vi också bestämt oss för att se, så nu ser jag fram emot det ännu mer när den fick bra recensioner av dig.
  Men säg den lycka som är perfekt, ouppfostrade människor finns tydligen överallt, tråkigt bara att du skulle råka ut för att få en bredvid dig.
  Men det överskuggades väl i alla fall av den EGENTID ni hade tillsammans..vi hade också lite sådan igår,först på Kupolen och en sen lunch på härlig Thairestaurang, lite GULD-kant måste man ha i tillvaron, JÄTTEVIKTIG !
  Fantastiskt att ni får lite sån ibland, hälsa och tacka din underbara mor för att hon gav er möjlighet till det igår.

 4. Solveig

  Det känns också skönt att vara mormor/farmor skall du veta, att kunna vara till hjälp till barn o barnbarn att få känna att man kan göra något för alla. Man älskar ju de sina och vill göra allt för dem. Roligt att ni hade en fin kväll, det behöver ni bägge.
  kramar
  mormor/farmor Solveig

 5. Mormor och morfar

  Tack alla mina älsklingar för att jag kunde göra något för er. Älskar er .Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *