Laddade batterier!

Whoa, jag är en ny människa. I morse sov jag ända till halv elva tror jag! När jag kom in i köket så hade mormor och Anton dukat den värsta hotell-frukost på guldbricka vid köksbordet, med levande ljus och den stora härliga tulpanbuketten som mormor hade med sig igår. Fil & müsli, kokt ägg, smörgåsar, Proviva och the. Jag kände mig som vip-gäst på Sheraton! Anton hade lagt en namnlapp vid brickan, för han hade visst dragit namnlappar imorse för att se vem som hade namnsdag idag, precis som dom gör på Bollibompa. (Där har man infört Bollibompa-namnsdag så att alla namn som inte står i almanackan också kan få ha namnsdag. Barn får skicka in sina namn, och varje dag dras ett namn som får Bollibompa-namnsdag tillsammans med de namn som står i almanackan just den dagen.)

Anton som Wall*e

Anton som Eve

Wall*e på skräpjakt

Utsövd, mätt och belåten var jag alldeles redo för en ny dag. Vi har lekt, promenerat runt sjön och varit på teater. Anton visade Wall*e, en föreställning i tre delar. I första delen fick vi möta Wall*e (som är en liten robot från en barnfilm), Anton hade gjort en egen Wall*e kostym av papper som han ritat och färglagt. I del två kom Eve, eller Eva som Wall*e kallar henne, även den kostymen gjorde Anton av papper. Och i del tre spelades rollen som Wall*e av Antons gosedjur Wall*e, eftersom kostymen bara höll för en akt. Han har sån otrolig fantasi! Det är jätteroligt att titta på hans härliga teaterföreställningar. Och billigt inträde är det också, en kram per akt.

Har ni sett reklamen för Silence-sprayen? Den där som ska få snarkare att sluta snarka? Den har i alla fall Anton sett och förstått! Igår lekte han, mormor och Tuva i Tuvas rum. Med en docka som kan prata lite, man kan mata den, ta pulsen och ge den en spruta. De lekte nån form av familjlek, och det blev natt så alla somnade. Dockan och mormor snarkade realistiskt. Då utbrister Anton:
– Du ska få lite Silence, mormor!

Haha, det kanske inte var 6-åringar som var den reklamens främsta målgrupp men han snappade klart och tydligt budskapet!

Nu har mormor åkt hem igen och vi laddar inför en ny vecka. Imorgon ska vi åka och prova ut Tuvas korsett, det blir spännande!

En reaktion på “Laddade batterier!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *