Advent!

Han kom på mig…Anton alltså. Han upptäckte att alla småbilar var borta! Men alltså, han har inte rört dom där bilarna sen han fick sitt nya rum så jag tyckte att dom var passé. Jag hivade dom i sopsäcken. Jädrar anamma vilken gråt och tandagnisslan det blev när denna fruktansvärda handling uppdagades!
Jag försökte förklara för Anton att eftersom han inte lekte med dem längre så kunde de ju få lämna plats åt sånt som han leker med nu, för att inte tala om eventuella leksaker som kan komma i julklapparna. Men han lyssnade inte på det örat, han tyckte att jag var grym och elak.
Det blev till att bita sig själv i läppen både en och två gånger, för jag var på god väg att dyka ner i den där nedrans sopsäcken och leta på alla bilarna igen när han blev sådär ledsen. Men när sunda förnuftet talat så tyckte jag ändå att jag gjort rätt, om nya leksaker ska få plats så måste gamla leksaker vandra vidare. Annars får vi införa totalförbud mot nya leksaker, och det tror jag inte är nåt vinnande koncept i längden.

Igår tog vi oss en liten road-trip! Efter att ha suttit inne och ugglat i en vecka var vi i desperat behov av lite socialt umgänge, så vi tog bilen och hälsade på Barkis. Han var i sina föräldrars stuga i skogen (ja, föräldrarna var också där) mitt ute i ingenstans. Men det var en väldigt fin stuga! Tuva blev alldeles lyrisk när hon fick syn på ”sin” Barkis och närapå slängde sig ut min famn för att komma till honom!

Idag är det första advent, hörrni! Och regnet det bara öser ner… Det var ”Jul på Bruket” här i Långsta idag, men vi åkte inte ens ner i år. Annars brukar vi göra det, inte för att det är mycket att se. Gången brukar vara denna: Först in på Mulltimmerhyttan och få en godispåse av Tomten, på vägen ut igen går man förbi Sälls och köper munkar & en burk senap, sist köper man en krans till ytterdörren och sen går man hem. Det är ungefär det hela. Men regnvädret idag inbjöd inte ens till den lilla rundan.
Men tro inte att vi suttit inne hela dagen för det! Nejdå! När jag skulle ut på förmiddagspromenad med hundarna ville Anton hänga med, trots att jag upplyste både om vädret och det faktum att jag tänkte gå en runda på ungefär 3 kilometer. No problemo, han hängde med ändå! I skogen där det var lite stenigt trippade han förnöjt framför mig, och när vi kom ut på landsvägen gjorde han hoppsa-steg hela vägen hem!
Jag behövde några saker från affären och tanken var att jag skulle ta bilen ner sen jag gått ut med hundarna, men det var så skönt ut (regn och rusk till trots) att jag lämnade bilen hemma och tog en liten tur med stavarna istället!

Vi har käkat lite adventsmiddag idag med Hasses föräldrar och Nilla & Raie. Hargryta bjöds det idag, Himmel å pannkaka vad gott det var! Anton mumsade och åt, vilt kött går tydligen bra. Annat ljud i skällan är det om vi försöker peta i honom fläskkotletter eller gud förbjude att vi skulle servera fläskfile!
En mumsig björnbärspaj har vi klämt i oss också, så nu står magen ut i fyra hörn. Tuva smakade på vaniljsåsen, det gick hem vill jag lova!
– Mmmm…meeja! V’nill!

Knappen i mina byxor flög just iväg. Undrar om det har nåt med dagens matintag att göra? Äh, vi skyller på att tråden var vek!

En reaktion på “Advent!

  1. Kajsa

    Sytrådarna nu för tiden är faktiskt märkligt klena…:=) Vilken mysig första advent ni har haft!/Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *