Prisbelönt Pucko!

– Och priset för ”Årets Klantarsle” 2008 går till…ingen mindre än Ida Krogh!! Grattis, hur känns det?!
– Åh, det är så mycket känslor. Jag vet ju att jag är lite småkorkad, skönt att äntligen få ett erkännande!

Nä, jag har inte fått nåt pris. Men nog skulle det behövas, jag är så in i bängen korkad. Jag har tappat bort nåt… Nämligen Hasses och Tobbes biljetter till matchen Leksand – Mora! Dom har stått här på bänken jättelänge, i det där orange-skrikiga kuvertet. Det var ju så här att dom köpte biljetter till flera matcher samtidigt, och nu var det bara den här sista matchen kvar som går av stapeln i januari.
Men nu är dom banne mig puts väck! Vi har vänt upp och ner på hela huset, gått igenom alla soppåsar och sopsäckar men ingestans hittar vi några biljetter! Antagligen är det jag som har städat bort dom. Jag har ju dille på att städa bort sånt som ligger och skräpar på köksbänken. Men, hockeybiljetter? Skulle jag verkligen slänga såna? Det är i alla fall den enda logiska förklaringen, att dom blivit offer för någon av mina fredagsstädningar.

Jag har haft så grymt dåligt samvete, hela natten och hela dagen. Tobbe och Hasse tycker väl att det är förargligt, men det är ju inte hela världen. Själv känner jag mig som om jag sullat bort stadsbudgeten eller nåt lika viktigt. Blä!

Sen är vi lite trötta också, och då känner man sig ju ännu dystrare. Tuva sov så gott ända till 23-tiden igår kväll, sen fick hon en slemhosta utan dess like, trodde hennes lungor skulle hoppa ut som hon höll på! Host, kräks, kräks, host och så lite snor emellanåt. Jag tror hon höll på till runt tre på nattkröken. Hasse och jag satt uppe båda två, vi turades om att hålla Tuva i famnen och den som inte höll Tuva fick fånga kräkset och hämta nya handdukar. Vi stupade i säng när hon till slut somnade gott.

Det är bara Anton som är pigg som en mört idag! Han och jag klev upp i vanlig tid och gjorde morgon-procedur å for till F-klassen. När jag kom hem igen sov alla, inklusive hundarna, som små grisar. Jag både medicinerade och kopplade på mat utan att Tuva vaknade, sen slumrade jag sittandes tills maten gått klart. Tuva sov fortfarande. När jag kopplat bort maten och gjort rent alla attiraljer till den gick jag också och knoppade. Vid lunchtid vaknade vi!
Anton är förresten fortfarande pigg som en mört, han körde igång sin sportmatta när han kom hem från fritids vid 15.30 och han har kört nonstop i 1½ timme nu! Det är en sån där plug’n play sak med friidrott, man ska styra med hjälp av fötterna. Benen får pinna på som bara tusan! Svetten sprutar, det är jobbigt även för vuxna! Jag hängde med på två grenar, sen var jag slut!

Vet ni, jag såg snö idag! Jo, det är säkert! Tre vita flingor som singlade ner utanför mitt fönster. Sen bidde det inge mer… Men den som väntar på nåt gott…kan ju höja spänningen i vardagen med att tappa bort lite hockeybiljetter!

9 reaktion på “Prisbelönt Pucko!

 1. Christer

  Hej!

  Jo jag förstår dej när det gäller att ”tappa bort” saker. Jag har lärt mig en sak! Och det är att alltid ha ett skåp, kassaskrin eller nått att lägga viktiga papper, så som biljetter, presentkort etc. Hemma har jag det till och med i ett hörnskåp. (någonstanns i lägenheten med ett lås….)

  Så ett bra tips att INTE lägga det på exempel köksbänken är att alltid ha det i ett speciellt ställe, så som inne i ett skåp, skrin, eller ett litet kassaskrin med lås…. Ja jag säger då det… Glöm inte bort mitt tips!

  Klant! ;-)

  MVH
  Christer E

 2. Annelie Johansson

  Tänk om jag hade lite av den energi som Anton. Att städa bort saker är något som jag är bra på. Hoppas Tuva mår bättre.

  Ha det bra.

 3. Carina Persson

  Hej fina familjen Krogh!

  Hoppas att allt är bra med er. Jag och barnen mår ganska bra, trots att det är en jobbig tid för oss nu. Den 24/11 var det ett år sedan jag förlorade min man och barnen sin pappa. Denna tiden på året känns tung.

  Jag har en sak till er på min blogg. En julkram som är till er. Titta gärna in i min blogg för att hämta den.

  Många kramar från Carina och barnen Markus, Emilia och Linnea

 4. Leffe

  Vilken tur att det var Leksand-Mora-biljetter, för om det varit till nån Brynäs-match hade det varit katastrof. Har Du förresten kikat vid toa-pappershållaren, där kanske dom finns. Nä, nu ska jag inte vara spydig, för nog saknas Leksand i elitserien. Har ju en del kompisar kvar i Dalom så man har ju ingen att käfta med. När jag läser om Tuvas jobbiga timmar tycker jag att jag får ont i hela kroppen och blir ganska ödmjuk när egna problem sätter in.
  Åker till (antagligen) Sthlm å grattar mor som fyller nittio om jag känner att orken är den rätta.
  Pussar o kramar till Er alla från Leffe

 5. Solveig Lenestad

  Hej på er!
  Har du tittat i tidningshögen, för det har väl ni också, lätt att det hamnar där. Läser ibland om hur ni har det, du skriver så ”berättande” och bra om din lilla familj.
  Trevlig advent!
  från en för länge sedan utflyttad Långshyttebo

 6. Charlotte Lindberg

  Var har ni köpt den där friidrottsmattan? Har en 6½ åring med Antons energi och det vore en perfekt julklapp eftersom sport grejor är det enda som duger, inte så mycket leksaker här minsann:-)

  Lycka till med biljetterna!

  /Charlotte Lindberg

 7. Irene Ek

  Ohoj !! ett hett tips IDA,,fråga Saida,,alltså om hon lever fortfarande,,hihi,,hon hittade ju både det ena o det andra, om man får tro det som stod i ,,ja vare ?Hemmets Veckotidning ? Annars har välan nån annan tagit vid om hon gått o blivit ”jordgumma”. Eftersom min MS ger mig ”hjärnspöken” så har jag också ett liknande projekt på gång,,jag hittar inte mina broddar o nu kommer snövädret, inte så viktigt kan tyckas,men för mig är det AoO för att kunna gå ut med mina två ”terrorister”,,ja ja ,,lite enklare för mig att lösa detta problem,,köpa nya,,men biljetter kanske det inte är lika lätt att få tag på o allra helst inte inför ett derby,,suck,, önskar jag var synsk nog att hjälpa dig,,men jag har ”sökt” o inget funnit,tyvärr,,,kanske för att jag som Leffe är BRYNÄSARE,,,,, kram till barnen o Hasse(som jag för övrigt behöver lite konsult hjälp av, min ”LapTop o jag är inte på samma våglängd just nu) Hör av mig när min satans förkylning gett sig av ,,kramisar Irene

 8. Barkis

  Jag har precis hämtat ut nya biljetter till Leksand-Mora så nu kan du sova lugnt igen. Det var ju bra att du kom på nu att biljetterna var borta och inte om några veckor för då hade det varit svårare att köpa nya. Blev lite dyrare att gå på hockey när man måste köpa två biljetter per person men de är det värt. Jag tar inte med biljetterna upp nästa helg, nog lika bra jag behåller dom fram till matchdagen så att dom inte kommer bort.

 9. Nilla

  Hej Ida! Det där priset det får du nog dela med många. Jag anmäler mig direkt, är en fena på att ha bort saker.
  Måste bara få tala om att jag tycker att du är en fantastisk människa, såg inslaget om dig och din familj hos Tilde. Beställde genast din bok, och sträckläste den. En fantastisk bok, trots så mycket elände, sorg och smärta så finns det ju också en ofantlig mängd glädje i boken.

  Jag har tillbringat en stor del av hösten på sjukhus med min son, svärdotter och deras lilla pojke som varit sjuk och bott på sjukhus till och från hela hösten. Så mycket oro och rädsla som drabbar en när barnen blir sjuka.

  Jag jobbar dessutom på ett barnsjukhus med cancersjuka barn. Jag tog till mig av allt du berättade om från era sjukhusvistelser(men jag tog inte åt mig av allt, skäms över vissa av mina kollegor ute i landet). Jättenyttigt som personal att få en inblick i hur ni föräldrar känner och upplever sjukhusvistelsen. Och det där du skrev att man inte behöver säga så mycket utan bara finnas till. I bland kan jag känna att jag inte gör så mycket i svåra stunder, men sen kommer föräldrar och tackar för att jag tog hand om dem när det var jobbigt. Och då har jag ”bara” suttit bredvid, hållt en hand eller kramat lite.
  MVH Nilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *