Stjoussa!

Igår var här alldeles barnatomt mitt på dagen. Tuva och Linda hade planerat en utflykt och de tog med sig Anton på äventyret.
– Vart ska ni då? undrade mamman.
– Stjoussa!!

Japp, målet för färden var Sahlins Strutsfarm i Borlänge! Märkliga djur det där. En fågel med odugligt fåniga små vingar och överdrivet långa ben. De är vackra att se på (tycker i alla fall jag) men jag håller mig på betryggande avstånd. Näbbarna ser väldigt farliga ut. Och med den halslängden lär de kunna få till en redig knack på närgångna besökares huvud. Fast bebis-strutsarna är ganska gulliga. Linda tog kort på ”struts-dagiset”:

Tuva tyckte det var helkul att titta på både folk och fjäderfän. Det var ju ett tag sedan Tuva och Linda vågade sig ut på några utflykter på grund av den där envisa hostan som äntligen verkar ha gett med sig. Men mest fascinerad av strutsarna var Anton. Han ville gå flera varv runt området, frågade och funderade om de stora fåglarnas liv och leverne. Han uppförde sig, enligt Linda, som ett skolboksexempel på ett väluppfostrat barn. Va? Inget farande och flaxande likt en pingpong-boll? Inget fräsande, inget tjat och inga protester? Imponerande!
Så här nöjda kan två små trollungar bli när de får åka på utflykt med världens bästa Linda, käka lunch och fika på strutsfarmen!

3 reaktion på “Stjoussa!

  1. Helen Kilander

    så underbara barn ni har Ida & Hasse..ha det gött!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *