Skrubb-boll!

Har världens bästa storebror med familj här i helgen, suupermysigt. Tuva njuter i fulla drag, men har fullt sjå att hålla rätt på vart i huset samtliga gäster befinner sig, lite som en vallhund…
Igår kväll uppfann vi en ny inomhus-sport, Tobbe jag och Anton. Jag tror den kommer bli riktigt stor om den lanseras rätt! Okej, det här behöver man för att utöva ”Skrubb-boll”:
– Ett stycke uppblåsbar boll i storlek med en handboll
– Ett stycke skrubb, klädkammare, garderob eller dylikt att använda som mål
– 2 spelare eller fler

Sen är det bara att spela, poäng erhålles när bollen tar sig in i skrubben bakom målvakten, efter varje gjort mål byter man målis. Nackdelen men också fördelen är att ingen vinner! Fullkomligt lysande om man till exempel spelar med en 7-åring som är en ruggigt dålig förlorare.
Några säkerhetsaspekter bör ju tagas i beaktande innan man ger sig på den här avancerade grenen:
– Försäkra dig om att inga dyra porslinsobjekt finns i det rum där sporten skall utövas
– Om du spelar på en övervåning, försäkra dig om att det inte står en bolltokig JackRussel i trappen och bara väntar på att fånga bollen om den flyger över grinden

Vi hade inga dyra porslinsobjekt i hallen på övervåningen igår. Dock en bolltokig JackRussel som inte var sen att agera när jag råkade skjuta över grinden. Det är tveksamt om bollen i fråga är i form för någon returmatch idag…

Just nu står vi och spelar Wii Fit, barnen å Hasse och jag. Vi vuxna började öva redan igår kväll när småtrollen var nattade. Hasse briljerade med sin nattning av Tuva som i runda slängar tog 2 minuter. Fusk.
Åter till spelet! Det finns få saker som är roligare att se än någon som första gången ska rocka rockring på en Wii Fit-bräda…jag har fortfarande ont i skrattmusklerna efter att ha tittat på när mina motspelare gav sig i kast med den uppgiften igår efter en god middag och ett par glas rödvin.
Tobbe i sin tur var road av mig, som satt bredvid och hängde med i varenda rörelse han gjorde på brädan. Jag rår inte för det, det är nåt genfel jag har tror jag… Om nån pratar med mig så rör jag på läpparna, liksom hjälper till att prata. Om nån står på Wii Fit-brädan och rockar rockring så gungar jag med huvudet. Måste se ganska vrickat ut, men jag kan inte hejda det.

Avslutningsvis bjuder jag på en bild av en fortfarande hostig, men ändock lite lite piggare tjej som ville stå i Teddy idag, länge länge!

teddy

En reaktion på “Skrubb-boll!

  1. Annelie Johansson

    Hej vilken kul helg ni haft. En boll tokig labbe 1 år har min bror. Rasmus heter han en gång råkade Rasmus bita i en ballong. Efter det kollar han bollen mistänkt samt, går den att leka med när vi säger att det ok tar han glatt bollen.
    bra att Tuva har blivit bättre från förkylningen.

    Annelie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *