Bommad plundring…

Nä fy…vi missade den. Julgransplundringen. Jag som har hållit utkik och letat efter det där stora anslaget som brukar dyka upp vid Ica varje år, om När Var Hur. Men i år såg jag inget anslag, inte ett papper, inte så mycket som en PostIt-lapp om nån julgransplundring, så jag antog att det skulle bli i helgen som kommer. Men så idag när Anton skulle borsta tänderna tittade han på mig med arga och besvikna ögon.
– Bara så du vet så missade vi julgransplundringen på Folkan. Den var igår!
– Va?! Nähä, vem har sagt det?
– Fröken! Så det så!

Åh vad arg han var, oj vad jag blev besviken. Och sur. Har jag missat anslaget? Eller fanns där inget? Fy fabian, vad trist. Ungarna älskar ju plundringen! Dans, musik, en massa kompisar att busa runt med, lotteriet, fikat. Sk*t också!

Vet ni vad som hände igår då? Anton tappade en tand till! Han ser hysteriskt rolig ut, med en enorm glugg i överkäken. Jag ska fråga honom snällt imorgon om jag får lägga ut ett kort på bloggen, den första gluggen i överkäken fick jag absolut inte lägga ut. Den fick bara mormor se! Så nu får jag tänka mig för när jag lägger frukt i skolväskan, så att den är delad eller klyftad nu när han inte kan bita med framtänderna som inte finns!

3 reaktion på “Bommad plundring…

 1. elmida.se

  Ah, vilken miss med julgransplundringen!
  Kommer ihåg när jag var liten, då var vi alltid på en stor julgransplundring med dans och fika. Och så fick man ett sånt där ”Godishus”, kommer du ihåg dem? *nostalgi*

  Skoj när de börjar tappa sina tänder! Och skoj när de nya stoooora tänderna växer ut! De ser ut som de har tänder som är några nummer för stora *haha* Men de växer ju i dem så småningom.

  Ha en toppendag!
  Kram!

 2. Ango

  Vad trist med julgransplundringen! Minns också de härliga plundringarna med godispåsar man fick när jag var liten.

  Gluggar är alltid roliga. Min stora tjej hade en enorm glugg i överkäken i 8 månader (vi funderade på om det aldrig skulle komma nya tänder). 4 tänder var borta och det var inte tal om att äta ett äpple som inte var klyftat t ex. Nu har tre av tänderna kommit upp så nu har hon gigantiska tänder i den lilla munnen istället ;).

  Kram
  /Ango

 3. Leffe

  Nä fy bubblan vá slarvig lilla mamsingen kan vara. Dé kunde ju t.o.m. Anton talat om för Dej, åtteminstone dan efter. Men dé gjorde han förståss.
  Det där med dansen tror ju jag att Today(Ida) saknade lika mycket som Anton, plus fikat å surret kring bordet.
  Vad det gäller pliggarna så blir det enklare med pärstampa å hamburgare å en slickegodis.
  Har varit hos city-kirurgen å skurit bort den där stora fula bulan bredvid näsan så nu törs man nästan inte gå ut bland folk. Har dåligt med trombocyter så närmaste dagarna får jag gå omkring med en bamsig gasbinde-rulle som hindrar blodet att färga mustaschen röd.
  Puss å kram till alla.
  P.S. Har ätit middag med Tuva, d.v.s. almanackan sitter på väggen mitt för min matplats. Ge henne en extra puss från Gubben i Gävle. D.S.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *