Biscotti!

Fredag. Jag borde ha städat. Ganska dammigt, ganska mycket hundhår på golvet. Kände mig inte manad…
Tuva har varit lite låg, både idag och igår. Gnällig, ledsen, vill vara nära. Inte sitta i Humlan och helst inte i stolen heller. I famnen ska det vara! Hon har inte feber eller några andra förkylningssymptom, men hängig kan man ju vara ett tag efter att en infektion gått ur kroppen. Och så de där gaserna som inte lämnar henne ifred. Uschamej vad jobbigt det ser ut för henne!

Hon vaknade en smula tidigt imorse (04.55), så när jag hade lämnat Anton på skolan tog Hasse med sig Tuva till soffan medan jag gick ut med hundarna. Jag hörde två sköna snarkare när jag kom hem igen! Tyst som en mus kröp jag ner i soffan bredvid och slumrade en halvtimma jag också. Sen var det färdigsovet! Tuva och jag gick ut i köket och bakade Biscotti! Hela förmiddagen!
Oh, men finns det nåt så gott till en kopp te som hembakade Biscotti? Nä, jag tror inte det!
Tuva var ansvarig för att röra ner äggen i smeten, och självklart provsmaka innan vi tillsatte mjöl. Det hade hon inget emot! Vi bakade vaniljbiscotti, kanelbiscotti och biscotti med syltad ingefära. Det doftar fortfarande underbart i hela huset!

Till och med Anton har fattat tycke för de gyllene skorporna, men ingefära vågade han inte smaka. Vi for in till stan, han och jag, efter fikat. Han ska ju på kalas imorgon, vi var på jakt efter en bra present. Och det hittade vi också, efter att ha gått igenom hela butiken så Anton fick peka på allt som han själv önskade sig till sin födelsedag. Det var väl i princip hela butiken så när som på baby-avdelningen…

I samma galleria som leksaksaffären ligger också Systembolaget. Vi är inte in där särskilt ofta, så när vi väl handlar så brukar vi köpa en del. Idag köpte jag sex flaskor rött vin. Precis när jag handlat färdigt så ringde Hasse och undrade om jag inte kunde köpa lite vin till svärfar också, så slapp han åka in. Självklart ville jag det, han hjälper ju oss så mycket. Strunt samma att jag redan betalat och gått ut, det var ju inte svårare än att jag fick gå in igen. Men först gick jag ut med kassarna till bilen, det blev så mycket att bära med leksakspåsen och vinflaskorna. Väl inne på Systembolaget igen ringde jag upp svärfar så han kunde tala om vad han tänkt sig. Det måste ha låtit och sett bra suspekt ut, där jag gick med en varukorg i ena handen och mobilen i den andra:
– Ja, vad ville du ha då? Rött vin, okej. Nåt mer?

Kassörskan tittade lite snett på mig när jag köpte ännu mera vin, efter att just ha varit där!
Men första gången jag betalade ville hon se legitimation. Jag blir så glad när jag måste visa leg! Det innebär ju att jag ser ung ut! Jag brukar smila stort och säga ”åh, tack” när de frågar efter leg. Tack för komplimangen! Undrar om man kan få dra av det i Wii Fit på nåt vis? Spelet tyckte ju att jag var som en 53-åring, medan kassörskan på Systemet ville se leg för att kolla om jag var tillräckligt gammal för att köpa alkohol. Om man liksom drar av min System-ålder från min Wii-ålder så borde jag ju hamna nånstans runt 30 åtminstone?

Jag har köpt The Complete Yoga Collection, för att göra nåt åt min balans (som Wii Fit tyckte var under all kritik). Igår skulle jag ge mig på DVD nr 1 (av 3). Det var jätteskönt, avslappnande…i de sammanlagda fem minuter jag höll på. För just efter uppvärmningen skällde Idde och ville ut på baksidan. Okej, släppte väl ut honom och gick tillbaks till DVD:n. 30 sekunder hann jag yoga innan Idde började skälla på det där stora, läskiga äppelträdet som stått i vår trädgård ända sen Idde flyttade hit och långt dessförinnan. Klockan var 22.00, han måste ha väckt varenda granne! Byracka! Där försvann den avslappnade känslan… Jaja, jag gjorde ett nytt försök sen jag fått in jycken. En hel minut till hann jag yoga innan Tuva vaknade och var ledsen. Suck, jag gav upp!

Hasse kom ner från kontoret och ville ta med sig Tuva så jag fick yoga färdigt, men vid det laget var jag liksom inte upplagd för yoga längre. Kanske provar på nytt imorgon. Fem minuter måste ju ändå vara bättre än inga alls!

3 reaktion på “Biscotti!

 1. Kajsa

  Jag minns en kille på systemet som vart apsur då han fick visa leg…”Jag är ju för f*n över trettio år” sa han surt. Då öppnade jag min trut och talte om för killen att han faktiskt skall ta det som en komplimang för t om jag skulle ha krävt leg av han. DÅ skrattade han. Men du ser faktiskt ut som en ung flicka och jag förstår att det kändes härligt att få visa upp sitt leg då man är över 18! Skönt att Tuva börjar bli piggare. Här hos oss avlöser vi varann…Av 6 st är det nu nummer 4 som insjuknat!/Kram

 2. Solveig

  Yoga är nog en bra avkoppling, har en bekant som är ledare i den tekniken jag har själv inte provat på mer än en gång. Vi var föresten i Långshyttan för några dagar sen, kallt, snö och härligt, tänkte nästan att jag skulle få se er på promenad ni brukar ju gå runt sjön. Vi har husbil och sov över en natt på parkeringen vid Kyrkogården. Ni har haft det kämpigt med Tuvas förkylning hoppas att våren kommer med lättnad. Ha det!

 3. Helen .K

  Ida!
  Tänk att få visa sitt leg när man går på grön gula skylten, fast man gått över åldern för ett tag sen. KÄNN DIG SMICKRAD.
  Hoppas att du får en tid över för yoga i morgon, var rädd om dig och din familj och jag tänker på er varje dag ska ni veta.
  Kram Helen.K

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *