Voltige minsann!

Oj oj, idag var det äventyr på ridskolan vill jag lova. När vi kom till stallet så vara bara tre hästar redo för lektion, för idag var det inte ”bara” ridning på schemat. Ingen av hästarna hade sadel, och den ena av dem hade en bygel med två handtag runt magen istället för en sadel. Barnen skulle få rida barbacka och prova på voltige!
(Vid voltige springer hästen runt runt i en stor cirkel med en eller flera ryttare på ryggen som utför diverse balanskonster i farten, i mitten av cirkeln står den som styr hästen, med ett lååångt rep som enda styrdon).
Det blev pirriga fniss i barngruppen, hur skulle detta gå?

Det gick jättebra! Alla barnen var superduktiga och jättemodiga, för det är faktiskt ganska knivigt att rida barbacka och inte ha någon sadel att hålla sig fast i, för att inte tala om hur läskigt det är att rida voltige!
På barbacka-spåret fick barnen prova skritt och trav. Anton föredrog trav, för då kände han inte hästens ryggrad mot rumpan hela tiden!
I voltige-delen fick barnen testa sin balans genom att sitta damsadel, rida bak-och-fram, knästående på hästryggen och fullt stående (dock när hästen stod still) och härligast av allt: galopp!! När man rider på ridskola så tar det låång tid och många terminer innan man får börja galoppera, så det var ett härligt smakprov på vad som komma skall. Ni skulle sett barnens flin när hästen ökade takten och dom skumpade fram! Helt underbart!

Tuva, jag och Hasse sov till lunch idag igen, igår började hosteriet redan vid ett-tiden. Gääsp! Men hon har varit relativt pigg idag, lillstumpan. Åkt Humla, spelat data (Kalle Kunskap, hennes favorit) och hälsat på faster Nilla! Hasse och Tuva var hos Nilla medan Anton och jag åkte till ridhuset, och ack sicken otur att Nilla bakade bullar just idag! När vi for från ridhuset ville jag hem och laga middag, men när vi kom fram till Nilla och kände bulldoften så kunde väl middagen allt få vänta ett litet slag. Vem tackar nej till nybakta bullar och ett glas mjölk?!

En reaktion på “Voltige minsann!

  1. Malin

    Va nu du, det har väl inte hänt något?!
    Saknar ditt inlägg från igår…

    Kramiz på er från en som följer er på bloggen varje dag..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *