Världsklass

Ja, vad säger man? IKEA, det är världsklass.
Igår for Hasse och Nilla (hans syster) till IKEA. Nilla skulle köpa en sänggavel och Hasse passade på att köpa en bokhylla vi gått och funderat på länge och väl, men liksom aldrig kommit till skott att inhandla. Rätt snygg, svartbrun sak med inte mindre än 6 vita dörrar. Perfekt för ändamålet, eftersom jag har hittat ett sånt tjusigt väggord som jag vill smacka upp på dessa dörrar. Monteringen av själva hyllan gick väl halvhyffsat sånär som på en skruv som gick av. Näe, inte nån standardskruv som man möjligen skulle kunna hitta en ersättare till ute i garaget. Sånt kör inte IKEA med. Nejdå, en skruv av modell ”special-och-jävligt-viktig-om-hyllhelvetet-överhuvudtaget-ska-hålla-ihop”. En sån skruv.
Jaja, vi löste problemet (genom att nalla en likadan skruv från en annan IKEA-möbel i huset) och fick ihop hyllskrället. Nu skulle dörrarna på. Dörrarna som, efter att vi öppnat alla kartonger och tittat efter, alla visade sig ha identiska och jättefula skador! Åh, jippi.

Så det fick bli en tur till IKEA även idag, löningslördag! Tackar min lyckliga stjärna för att moster Mona var pigg på att åka med Hasse som sällskap för själv var jag måttlig intresserad av detta men kände mig ändå lite tvungen eftersom det är jag som promt ska ha den där jäkla hyllan. Så tack, Mona!
Väl på plats visar det sig naturligtvis att det inte finns några dörrar kvar på IKEA, eftersom flera kunder klagat har man tagit bort hela pallen med misstanke om att vartenda paket har samma skada. Men nya dörrar skulle komma till varuhuset, vi var välkomna tillbaka. Vid det här laget lackar man ur, det får bli vilka dörrar som helst bara hyllbygget blir färdigt nån gång, så vi valde en annan dörrlösning (som fanns på lager). Min snygga bokhylla till ett schysst pris kommer förvisso fortfarande bli väldigt snygg, men till en helt annan prislapp än ursprungsplanen. Suck.

Antar att jag är lite extra stingslig för att jag inte är kry, ni får ursäkta. Det härjar en monsterförkylning i byn och framför allt på skolan och i förskolan. Naturligtvis klarade jag mig inte undan. I onsdags härdade jag ut i två timmar innan jag fick erkänna att jag inte var kry nog att vara på jobbet, travade hem och bäddade ner mig. Jag är urdålig på att vara sjuk, det kryper i hela kroppen av rastlöshet. Så masar man sig upp och tar sig för med något i en kvart eller så, blir obarmhärtigt utpumpad och törnar tillbaks ner i sängen, än mer frustrerad.
I morse drog jag dock inte på mig mysbrallorna, som jag bott i sen i onsdags, utan tänkte att om jag piffar till mig lite känns det nog bättre. Så på med liten vardags-snygga kläder, en lätt make-up, fina örhängen och en skvätt parfym! Noll effekt. Jag är fortfarande zombie-trött, ont i huvudet, tjock i halsen och allmänt hängig. Men jag är åtminstone en proper sjukling!

– Vad fin du är mamma, ska du iväg på nåt? frågade sonen.
Sånt värmer. Och mitt emot mig vid köksbordet sitter en droppe solsken som fick välja en tidning på ICA idag. Det blev Disney-prinsessorna, i detta nummer medföljde en glittrande rosa maskerad-mask och ett par örhängen i silvrig och rosa plast. Vi plockade loss attiraljerna från tidningen, Tuva ville genast ha dem på sig.
– Jaha, vad ska vi hitta på idag då, min duva? frågade jag.
– Mamma. Tuva. Hiiin. Sessa.
– Ja, vi är fina prinsessor idag.
– Mmm. Hosja. Himm. Myyys. (Mmm, nu kryper vi ner i soffan, sätter på en film och myser under en filt)
– Haha, okej då!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *