Vår, vår, VÅR!!!

Det spritter i hela kroppen av vårkänslor! Solen har gassat och värmt hela dagen och tinat upp varenda liten cell i kroppen som legat i vinterträda. Det är så underbart! Jag har haft en massa spring i benen hela dagen, men jag joggade ju igår så idag var det vilodag från löpandet. Fast promenader går ju lika bra. Tuva och jag tog en sväng runt sjön imorse och sedan tog jag en till runt Långsbyn, det blir över 8 kilometer allt som allt. Zingo var med bägge gångerna och nu efter kvällspromenaden ligger han på golvet och ser ut som om han är ganska mätt på motion för dagen.
Att säga ”går” när det gäller mig och promenader stämmer väl inte riktigt, jag älgar. Ja, ni vet när man tar jääättelånga, snabba steg så att man ser ut som en älg. Så jag förstår att hunden är trött, det är jag också. Skönt trött!

Tuva och Linda har också haft vårkänslor idag, de tog en cykeltur med härliga cykelkärran. Det var dock inte helt utan aber de tog sig iväg. De krånglade när kärran skulle fästas på cykeln, det krånglade när däcken skulle pumpas. Men världens bästa pappa kirrade biffen så att lilla Fjärilen fick ta sin cykeltur. Hon såg så nöjd ut när de for iväg!

Det enda kruxet med tidig vår är att det är så svårt att klä sig. Är det varmt eller kallt? Ska Anton ha vinterkängor eller springskor? Ska jag ta mössa eller keps på promenaden? Imorse när jag skjutsade Anton till skolan fick vi skrapa is, när jag hämtade honom på eftermiddagen var det så varmt att han inte behövde jackan ens.
Det blev funderingar även när vi skulle ut med hunden alldeles nyss. Varmt? Kallt?  Tuva fick till slut vinterskorna, mössa, vantar och en fleecejacka. Det blev alldeles lagom vad gäller värme, men matchningen av kläderna var sisådär. Orange, rött, rosa och lila i en salig röra! Men allt klär väl en skönhet? Även om färgerna skär sig så det heter duga så är hon ändå söt som en sockerbit. Titta bara!

4 reaktion på “Vår, vår, VÅR!!!

 1. Kristina Svedberg

  Helt rätt!!! Det ska vara färger i vår, så Tuva är helt trendriktig, underbara unge! /Kristina

 2. Mårrbrårr

  Minsann, mamma har tappat heeeela färgpaletten över lilla Tuva :-) Å gnussat lite extra. Men söt som socker är hon ju alltid. Kraaaaaaaaaam

 3. Annelie

  Jag kan inte säga det samma om våren här är i klamar. Det är nordlig vind och kalt. Tuva är söt som socker

 4. Helen

  Visst är det vår nu…Tuva är såså sööööt!!!
  Krama henne från mig (Anton oxså)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *