Ullared!

imageJa, då har vi sett och upplevt det omtalade meckat för erfarna shoppingfyndare. Ullared!!

Och jag som alltid sagt att jag aldrig skulle åka dit! Det blev ett blixtbeslut, vi visste att våra (alldeles underbara) grannar skulle dit, så i söndags när jag var yrvaken efter en tupplur med Lovisa frågade maken om vi skulle hänga på grannarna till Ullared följande dag. Jag övervägde att göra A.K.U.T-testet på honom… (Vet du inte vad A.K.U.T är? Googla genast, det kan vara livsavgörande!!)

Kanske borde ha gjort testet på mig själv också, för jag svarade ”Ja, vilken kul idé!”. Sagt och gjort! Vi inkvarterade jycken hos svärfar och Lovisa togs om hand om både farmor/farfar och mormor/morfar, sen drog vi!

Anton ville, till vår förvåning, gärna hänga med på roadtrip och galen shopping och det blev både en rolig å härlig resa!

Problem nr 1 var boende. Det kryllar av övernattningsmöjligheter runt Ullared, men tyvärr kryllar det av gäster också, särskilt om man börjar leta boende kvällen innan man tänkt åka…men efter lite letande hittade vi ett B&B bara 700m från varuhuset som drevs av världens i särklass mest entusiastiska värdinna. Anton fick eget rum bredvid vårt och till vårt förfogande fanns också toalett med dusch och ett litet sällskapsutrymme utrustat med bord, stolar och kortlek. Perfekt! Dessutom bjöds vi på ett var sitt par hörselproppar…huset låg ett stenkast från vägen och varje gång en bil körde förbi så lät det som om den passerade genom själva huset!
På varje säng låg en uppsättning handdukar, om vi ville använda duschen, så vi bestämde oss för att tvätta av oss resdammet…och höll på att krevera av skratt när vi vek ut våra handdukar. För de var just det – handdukar. En var sin handduk och en var sin tvättlapp. Ha ha ha, ibland är det väldigt praktiskt att inte ha något hår att torka, för det hade inte de där tvättlapparna räckt till!

Vi kom till varuhuset runt kl 17 och de fruktade köerna utanför entrén…lyste med sin frånvaro! Tur var väl det, för väl inne blev jag yrslig av varuhusets blotta storlek. Jeez, det är ju enormt! Steget från lilla ICA Mathyttan här hemma till GeKå’s är inte minimalt. Tur att vi hade Viktoria med oss som kunde ge oss förstagångare en snabbguide och lite tips!

Måndagseftermiddagen spenderade jag på avdelningen för damkläder! Sprang som en tätting fram och tillbaks, klämde, kände och plockade på mig plagg. Ett enda litet bryt hade jag och det var när jag såg en vit top med blå fjärilar och texten ”Fly free like a butterfly”…då brast det en smula. Det är lite intressant det här med hur folk reagerar på en främling som gråter. När jag såg tröjan var jag omgiven av andra glada shoppare, men när tårarna började rinna skingrades de likt morgondimma i gryningsljuset. Skitläskigt med gråtande främlingar! Särskilt om de därtill är kala om huvudet… Nåväl, det var bara ett litet bryt, jag var snart på banan igen och fortsatte plocka på mig plagg!
Tyvärr hade Hasse och jag bara tagit en var sin kundkorg, nybörjare som vi är, så till slut började min arm krampa av alla kläder som hängde över den. Dags att prova! Jag hade väl hängt en sisådär 25-26 plagg över min krampande arm, men till min förskräckelse fick man bara ta med 7st per gång in i provhytten. Det blev ett jäkla löpande fram och tillbaka, och entusiasmen sjönk i takt med provningarna då det mesta satt som en höpåse. Men jag lyckades ändå skrapa ihop några plagg som fick följa med till kassan. En kvart före stängning, 19:45, gick vi ut ur varuhuset och styrde mot vårt boende igen för att lämpa av dagens fynd och pusta ut lite. En knapp timme senare sammanstrålade vi med grannarna igen för en bit mat, nu var vi hungriga! Målet var Harry’s, blott ett stenkast från GeKå’s. En god bit mat och en kall öl, gud anåda som det det knorrade i magen! 20:45 klev vi in genom dörren till Harry’s…

Stället var nästan fullsatt, men vi såg en glipa där vi skulle få plats så vi ställde oss snällt vid skylten ”vänligen invänta personal” och tittade suktande på de redan ätande gästerna. Och där stod vi. Magarna kurrade. Personalen fullkomligt ignorerade oss. Då såg vi den, skylten med öppettider. ”Måndag-Tisdag 11-21”. Va? Stänger de kl 21?! Bara en ynka timme efter varuhusets stängningstid?! Tydligen. Jag kan åtminstone tycka att personalen kunde ha kommit fram och upplyst oss om att vi vare sig skulle hinna äta eller dricka på den kvart som återstod av öppettiden, men nähä då.
Jaja, glada i hågen lommade vi vidare till restaurangen bredvid. De stängde inte kl21! De stängde 20:30… Vi kollade alla matställen på området och samtliga var stängda och igenbommade kl 21:00! Gah, antiklimax! Jag vet inte om det var av hunger eller utmattning, men vi tappade inte humöret, vi tyckte snarare att det var rätt komiskt. Vi måste sett både desperata och roliga ut där vi for runt från mathak till mathak och kikade in i mörka fönster! Det enda som fattades var Benny Hill-musiken, haha!
– Jaja, i värsta fall får vi handla nåt på ICA och käka det på rummet. tröstade Viktoria när vi satt oss i bilen för att fortsätta vår jakt på mat.
– Näe du, hahaha! För de stängde kl 21!! skrattade jag när vi körde förbi ICA och såg deras skylt med öppettider.

Till slut hittade vi den. Räddningen. Den enda jäkla pizzerian i hela Ullared som har öppet till 22! Frälsning! Aldrig har väl en pizza smakat så jäkla bra!

Dag 2 av vår Ullareds-roadtrip började tidigt, vi såg till att vara på plats redan vid öppning. Inga köer. Lovely! Frukosten på vårt B&B hoppade vi över (pulverkaffe, apelsinfestis, skorpor, marmelad, musli och tysk mjölk av den där sorten som klarar sig i princip hur länge som helst i rumstemp…) Vi shoppade nån timme istället och käkade sedan frukost i varuhuset. Där fanns allt man behöver för att orka shoppa vidare! Det shoppades friskt fram till lunch, när både orken och plånboken tyckte att det var dags att lomma till kassan och fara hemöver. Enda fadäsen var väl att jag råkade ta fel vagn och styra mot kassan…men vagnens rätta ägare jagade snart ikapp mig och tog tillbaks sin vagn.

Gränna

Hemresan fick ta sin tid. Vi tog vägen över Jönköping och pep in i Gränna för att köpa lite polkagrisar. Gjorde stopp för att käka, sträcka på benen och pudra näsan. Klockan var läggdags när vi klev innanför dörren här hemma, trötta men väldigt nöjda.
Vi hade en härlig resa. Roligt att ha besökt Ullared (men jag blir nog ingen stammis), kul med en roadtrip, nya intryck, vackra vyer. Men framför allt roligt att få göra det tillsammans! Tja, Lovisa var ju inte med, men om hon vetat vad vi haft för oss så hade hon nog varit väldigt glad över att ha sluppit!

Kassar

 

 

En reaktion på “Ullared!

  1. Ullis

    Hihi… Älskar att läsa dina inlägg Tack Ida för att vi får höra om eran historia och vardag. <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *