Två steg fram och ett tillbax

Natten till igår blev mycket lugnare, Tuva hostade men det var inte alls lika illa som helvetes-natten. Ingen feber, ingen diarré. Igår var hon piggare, om än inte pigg. Hon försökte bjuda på lite busiga skratt, men det är svårt när man har tappat rösten!
Så jag gjorde det, igen. Pustade ut för tidigt. Vi borde ju ha lärt oss vid det här laget att varje liten infektion är seg och inte ger sig så lätt som på oss andra. Inatt blev det uppesittarnatt igen. Hasse tog första passet och sjönk ner i sängen bredvid mig klockan tre inatt. Lagom när han hade rättat till täcket och lagt huvudet på kudden körde Fjärilen igång igen med skrällande hosta. Jag tog över, jag hade ju fått sova ett par timmar och jag vet hur drygt det känns när man tror att man äntligen ska få tula lite med kudden och så blir man snuvad på konfekten.
Det gick, för en gångs skull, en ganska bra film mitt i natten så då var det lätt att hålla sig vaken. Vid halv sex blev det kavlugnt i soffan, Tuva somnade hårt och jag följde hennes exempel.

Just nu ligger hon och kollar på Disney-dags med storebror som gör sitt bästa för att locka henne till skratt. Han springer omkring och apar sig, stannar till vid soffan för att gosa lite och killa lillasyster lite grann. De väntar spänt på mormor och morfar som kommer idag! Och om en kvart kommer världens i särklass bästa assistent och förmodligen en av världens gulligaste människor.
I torsdags, när Hasse, Anton och jag for till stallet på påskäggs-jakt, gick hon utöver sina arbetsuppgifter lite granna. När vi kom hem igen hade hon tvättat nästan all tvätt (innan hon slutade hade hon tvättat precis allt som behövde tvättas), snyggat till och plockat undan här hemma och sopat bort allt grus i hallen.
Bara av ren omtanke, jag var ju trött och behövde få sova när jag kom hem och Hasse kunde ägna sig åt Anton. Du är så himla rar, Linda! Jag sov oerhört gott när jag visste att inget tvättberg låg och väntade på mig!

Nu ska jag gå och stoppa min svettiga lilla Fjäril i duschen. Det finns inget så skönt som en uppfräschande dusch när man är hängig och sjuk!

En reaktion på “Två steg fram och ett tillbax

  1. Annelie

    Linda är fantastsk. Skönt att du fick en välbehövlig vila. Jag håller tummarna för er lilla fjäril att hon snart blir frisk från sin infektion.

    kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *