Trök-dag

Har du haft en sån nån gång? Klart du har!
Redan när man stiger upp på morgonen känner man att det hade varit en god idé att ligga kvar, för när trök-känslan infunnit sig är det inte mycket som biter på den. Antar att vädret är en stor bidragande orsak. Det har spöregnat mest hela dagen. Solen har bara hunnit kika fram för att retas lite, locka till en promenad eller lite påtande i trädgården, bara för att kvickt försvinna bakom molnen när man snuddat vid tanken att gå utanför dörren. Och så mera ösregn. Trök trök.

Jag har tvättat. Trök. Veckohandlat. Trök. Lagat mat. Trök. Diskat. Trök.

Hade det inte varit för utvecklingssamtalet med Anton och hans lärarinna idag hade jag nog avlidit av ren och skär leda. Inte för att det finns brist på saker att göra här hemma, nej då. Det bara dräller av sånt som behöver göras, måste göras och sånt som man kan göra bara för att det är roligt. Jag tänkte ta en springtur när molnen till slut hade skingrats, men jag var alldeles för nertrökad. Det blev ingen springtur. Trök.

Tuva har varit lika grå som molnen idag. Vet inte om det är helgens kalasande som tar ut sin rätt. Hoppas det, i alla fall, så det inte är något otyg i antågande. Hon har varit trött och slö, inte velat ”Humla” utan bara sitta i soffan eller stolen, och hela dagen har hennes ansiktsfärg skiftat i olika nyanser av grått.
Det blev därför ingen tur till ridskolan, heller. Ridningen gör Tuva fullkomligt utmattad när hon är pigg och infektionsfri (men på ett bra sätt, alla hennes stela muskler får sig ju en genomkörare så de blir som kokt spagetti) så att släpa dit henne när hon INTE är pigg är allt annat än en god idé.

Nu börjar hon dock piggna till, klockan halv elva på kvällen. Det är ju på gott och ont, kan man säga. Skönt att hon börjar pigga på sig, men att börja bli pigg när man borde sova för länge sedan bådar inte gott för vare sig natten eller den efterföljande dagen.
Själv skulle jag vilja träffa John Blund snarast möjligt. Inte för att jag är trött (det är mer eller mindre ett normaltillstånd för mig och maken) utan för att efter regn kommer sol. Och efter en trök-dag kommer…en o-trökig!

En reaktion på “Trök-dag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *