Total härdsmälta

I tisdags köpte jag ett gratulationskort, med tulpaner och en nallebjörn på, till min mamma. Och en liten ask chokladhjärtan. Jag skrev i kortet, tejpade fast det på chokladasken och paketerade det hela, satte på frimärken och skrev adressen.
Idag ringde jag, för att sjunga ”Ja må hon leva” för födelsedagsbarnet, men det var min pappa som svarade. Vi pratade en god stund om ditten och datten, barnen och annat smått och gott. Till slut frågade jag om han hade födelsedagsbarnet hemma.
– Eh…nääe…
– Vart är hon då?
– Här bor ingen som fyller år idag…men jag såg igår när jag hämtade posten att du skickat paket. ”Öppnas på födelsedagen” stod det på utsidan.
– Ja? Men det är ju den 26:e?
– Ja, det är den 26:e. Maj.

Kugghjulen började långsamt röra på sig i huvudet. Surra lite. Och surra lite fortare. Nåt som inte stämde…maj? Men mamma fyller ju år 26:e augusti!!
Pappa väntade och försökte kväva fnissningarna som ville bubbla upp, men kunde inte hålla sig. Jag brast i skratt jag också! Vi skrattade så tårarna sprutade, Tuva hörde mig och började tokskratta hon också.
– Men det är ju bra att du är ute i god tid! fick pappa fram mellan skratten.

Jag börjar tro att det brunnit ordentligt i kablaget för mig. På måndag fyller svärfar år, jag håller på att pilla lite med dekorationer till tårtan jag ska baka. På söndag är det mors dag, så vi slår ihop de två dagarna och firar alltihop på söndag. Jag vet helt säkert att på min inköpslista stod ”kort till mors dag + chokladask” men någonstans i kopplingssystemet blandades det ihop med svärfars födelsedag och så omvandlade min hjärna det till ”födelsedagskort till mamma”. Datumet stämde ju. Någotsånär, åtminstone…

Ja, jösses. Jag skyller den gångna veckans konstigheter och svammel på yrseln. Som förresten är borta, skönt! Den tog huvud- och muskelvärken med sig och for sin kos! Anton mår också finemang, den där kräkan gjorde bara ett solonummer sen blev det inget mer. Helt klart ett fall av dålig snabbmat (haha, som om det finns BRA snabbmat).

Tuva har varit trött idag och har haft en välbehövlig slappdag. Igår var hon på kalaset jag nämnde. Gissa om hon var spänd? Tuva visste att Linda skulle jobba delad dag, som hon gör varje onsdag. En stund på förmiddagen och en stund på kvällen. Och på kvällen skulle de på kalas. När de kring lunch-tid kom hem ifrån skolan började Tuva genast tjata på Linda.
– Lilla? Hem!
– Ja, jag ska snart åka hem.
– Hott!
– Fort? Är det bråttom?
– Jaa. Baata. Tlas!

Tuva tyckte att ju förr Linda åkte hem, desto snarare skulle hon komma tillbaka vilket betydde att de snabbare skulle komma till kalaset! Min älskade guldklimp!
Nåväl, dagen gick. Om än alldeles för långsamt för en liten Fjäril som två-tre gånger i timman ville veta när Linda skulle komma tillbaka. Men när Linda väl kom var Tuva färdig och klar för att åka, omedelbums! Kalaskläderna var på (Tuva valde en svart tröja med Hello Kitty-tryck, vilken jag matchade ihop med en rosa kjol, vita tights och skitsnygga svarta benvärmare med glitter i), halsband och armband likaså. Paketen var packade, skötväskan och sondmatningsväskan i ordning. Det var en väldigt trött men otroligt nöjd Tuva som kom hem på kvällskvisten och bubblade av glädje.
– Mammaa!!
– Hej älskling!
– Jott! (Gjort!)
– Ja, vad har du gjort?
– Tlas! Loolit! (Jag har varit på kalas. Det var roligt!)

En reaktion på “Total härdsmälta

  1. Annelie

    Skönt att det finns fler som får härdsmälta då är jag inte ensam. Bra att Anton är pigg igen. Snart har han ett härligt sommarlov att se fram emot. Eller han kanske kommer att sakna att gå till skolan?

    Önskar er en trevlig helg

    Annelie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *