Tomat-terror

Vad jag har varit duktig idag! Jag måste ge mig själv en klapp på axeln, det glömmer man ofta bort. Ge dig själv en nu med detsamma vet ja! Så där ja.

Jo, jag har hunnit gå en långpromenad med Zingo innan solen blev för obarmhärtig, sen gick vi hem och städade hela nedervåningen, dammade och torkade golven, pyntade till det med lite nya blommor i fönstren. Sen for vi och månadshandlade, Tuva och jag. Alltså, man tycker att de där kundvagnarna på stormarknaderna är så stora när man bara ska kila in och köpa några saker men när man ska månadshandla är de banne mig i minsta laget! Tur att det är självscanning så att man kan packa medans man handlar, annars skulle jag få spunk. Tänk att pula ner en hel månads konsumtion i mat och städprylar och allt vad där är, och sen bli tvungen att packa upp alltihop på varubandet, se allting mosas i slutet för att sedan knöka ner allt i kassar fort som attan innan nästa kunds varor börjar halka ner på bandet.
När jag nästan var klar gick jag till Frukt & Grönt som sista anhalt (för det är ju mjukast, alltså ska det hamna högst upp i kassarna). Cocktailtomater stod det på notan, och tänk de hade extra bra pris just idag, två stycken för 28:-. Perfekt! Jag gick fram till den enorma stapeln med tomataskar och tog två stycken. Då ramlade hela berget av tomataskar emot mig!! Likt en handbollsmålvakt slängde jag ut både armar och ben för att förhindra en katastrof och jag lyckades fånga allt. Men sen stod jag där och undrade hur fanken jag skulle frigöra en arm så jag kunde börja stapla askarna igen. Jag bänglade och bånglade bra länge, medan jag panikslaget såg mig om efter en anställd som kunde rädda mig från att begravas under alltihop, men ingen i sikte. Gott om kunder passerade dock, som tittade på mig och säkert tänkte att det där ser knivigt ut. Men inte en själ erbjöd sig att hjälpa mig! Fy skäms på er!

Jaja, jag klarade i alla fall av att stapla upp oredan igen så efter en lång stund kunde jag ta mina två askar och handla vidare.Så nu är hemmet skinande rent och kyl å frys är fullproppade, nu kan grabbarna komma hem! Fast de kommer ju inte förräns inatt, och då kommer de varken se att golven är nymoppade eller att där är nya blommor i fönstren, och inte kommer dom kolla i frysen heller och se att den är full. Men ändå.

Och så har Tuva självklart badat i sin älskade pool! Just när hon klev i så kom även en hel hoper underbara, svalkande moln och gjorde oss sällskap. Tyvärr hade dom inget regn att bjuda på, men Tuva plaskade så det skvätte vida runt poolen och svalkade av både mamma och faster. Dom är fortfarande kvar, molnen. För första gången sedan i tisdags kan man ställa upp dörrar och fönster och släppa in lite svalka och doft av sommarnatt. Aircondition i all ära, men den kan inte tävla med moder Natur och ljuden av fåglar som kvittrar natten igenom, doften av dagg som lägger sig i gräset och alla sommarblommors mjuka lukt som smyger sig in genom fönstret. Ah…sov så gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *