Tjejgrejer och killsaker

Tjena. Det är Anton som bloggar. Vet ni vad som hände mig igår, på dagis?

Jo, alltså så här var det. En tjej som går på min avdelning pekade på mina röda stövlar och sa att det var tjejstövlar!! Mina bästa stövlar, som jag fått av farmor med blommor på – tjejstövlar! Jag var ju bara tvungen att prata förstånd med henne, hon hade verkligen noll koll på det här med tjejgrejer och killsaker. För det beror ju liksom vem grejerna sitter på.

– Men kolla här, sa jag. Stövlarna är röda, dom sitter på mina fötter och jag är en kille. Alltså är det killstövlar!

Typiska killstövlar

Hon ville ändå inte köpa mitt argument för hon hävdade att rött och rosa kan bara tjejer ha på sig. För en del saker var tjejgrejer och en del prylar hade tjejfärger. När hon ändå inte gav sig frågade jag henne om döskallar, om det var tjejigt eller killigt. Det tyckte hon var en killgrej, tjejer hade inte sånt.

– Nä, men kolla frökens bälte då, hon har faktiskt en döskalle på sitt bälte!

Ha ha, fullträff. För fröken hade verkligen en döskalle på bältet, en silvrig. Och då blev det tyst på den där nippertippan. Ah, segerns ljuva sötma.

När jag berättade för mamma kom jag att tänka på det här med kjol, det är ju himla snyggt. Men är det en tjejgrej? Jag frågade rakt ut om killar kunde ha kjol, kanske mamma till och med mött en kille med kjol nån gång. Och vet ni, det var inte heller nån tjejgrej, för mamma känner en farbor som har kjol hela sommaren. Sörång eller vad det hette…sirang…syring…nej, sarong hette det. Japp, han hade alltid sarong när det var varmt. Och han var kille!

Och i Skottarlandet, där springer visst varannan kille runt i en kjol som heter kilt, där hörs det ju på namnet till och med. Fattar väl vem som helst att det är en killgrej, tjejer kan väl inte ha nåt på sig som låter nästan som kille. Helt klart en killgrej. Jag ska fråga mamma om jag kan få en sirang…nej, sarong, i sommar. Eller en kilt, det låter ju mest ”killigt”.

Tjing så länge!


4 reaktion på “Tjejgrejer och killsaker

  1. Christian Thomasson

    Bra skriver. Killar och män för den delen skall kunna ha röda gummistövlar och även de andra färgerna t ex rosa, lila, gredelint och turkos ska en kille kunna ha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *