Tidig födelsedagspresent

Gäsp. Vi är just hemkomna efter en snabb tur- och retur tripp till Västerås.
Anton fyller ju år snart och han har växt ur sin cykel, så vi for till Cykelringen i Västerås för att införskaffa en ny. Världens fräsigaste blev det, en grön skönhet med 5 växlar. Han kommer att cykla som en gud!
Det fick bli en tidig födelsedagspresent, helt enkelt. Han har redan tagit första cykelturen och jag tror att ännu en vända står på dagsschemat.

Vi tog en cykeltur igår, på den ”gamla” cykeln, för att dela ut inbjudningar till Antons kalas. Hela 5 kilometer blev det totalt och under den sträckan plågades jag hela vägen av att se honom sitta på den där alldeles för lilla cykeln. Ramen är alldeles för kort för honom, så att knäna snudd på slår i styret för varje tag med tramporna. Ryggen får också en inte helt naturlig vinkel när styret hamnar sådär nära kroppen. Han har ju skjutit iväg på längden så pass att jag börjar misstänka att han smygtutar på växtnäringen som jag har till tomatplantorna…
Jag tyckte det var nyss han fick sin fina, svart-vita Svalan men nu när jag sitter här och kikar igenom blogg-arkivet ser jag ju att han fick den 2008. Inte konstigt att han växt ur den då… Det var en fröjd att se honom provsitta en cykel i rätt storlek i cykelaffären! Plötsligt insåg jag hur VÄLDIGT liten hans cykel varit, när han klev av den provcyklade 24″-cykeln och gick förbi en rad 20″ cyklar. Som att sätta en giraff på en trehjuling.

På vägen hem från Västerås förklarade vi än en gång att cykeln var en födelsedagspresent, och inte bara från oss utan även från farfar. Att det är en väldigt dyr gåva, och därmed det enda han får av oss tre. När man är 8 och ska fylla 9 är inte pengar särskilt greppbart och en cykel är inte det häftigaste man kan tänka sig i present när det finns Lego Ninjago och nya spel till Nintendo DS, men han förstod vad vi ville ha sagt och var nöjd med det. Efter en stunds tystnad tillade han dock:
– Men jag kommer ju i alla fall få presenter av mormor och morfar.

 

Just nu står mina grabbar på garageuppfarten, spänner på sig hjälmarna och rättar till kläderna. Dags för tur nr 2 och den går ända ut till Rörshyttan!

En reaktion på “Tidig födelsedagspresent

  1. Annelie

    Det är kul med en ny cykel tycker jag med. Min gamla cykel fungreade bra men efter att blivit pkörd av en bil som blev bländad av solen cyklen blev skrot jag mörbultad. Blev för dyrt att laga den gamla så det blevc en ny.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *