The one, the only

dileva_smedjan

Tomas DiLeva!! Jamen finns det nån mer som han, så säg?
Vi var på konsert igår, i Smedjan (Stjärnsund). Första gången, där var riktigt gemytligt. Det var knökat med folk, de fick till och med sätta in en extra konsert med DiLeva eftersom suget efter biljetter var så stort. Anton och Tuva fick vara hemma med farmor och farfar medan vi for med Patrick och Kristin till Stjärnsund.

Alltså, han är ganska skum, DiLeva. Men på ett skönt sätt, och han vet om att gemene man anser honom vara ganska flummig. Det härliga är att han driver med det själv! Men om man lyssnar ordentligt på hans texter så är de ganska vackra, och djupa. Det är inte bara flum och trams om kosmos, där finns faktiskt ganska mycket att ta sig en funderare på. ”Vad kostar åsikten i fönstret där? Vem äger luften som vi andas här? Det mesta kan man köpa, men ingen kan köpa livet”. Sug på den du!
Han hade två fans som stack ut ur mängden igår. Den ena gick ganska lätt att identifiera som trogen anhängare, hon kom i lång vit skrud med trumpetärmar, jätteblekt blont hår och tindrande ögon. Hon satt hela konserten och klappade frenetiskt, viftade med händerna och nickade i takt så jag trodde hon skulle få nackskador. När Thomas klev in i smedjan flög hon upp som ett spöke från sin stol och slängde sig om halsen på honom. Anhängare nummer två hade jag aldrig kunnat gissa mig till bland en hög med människor. Han satt invid oss. Svarta jeans, svart tröja med nåt metal-tryck på, svart skärmmössa, långt tovigt skägg, ännu längre tovigt hår. Jag hade nog gissat på Hells Angels innan jag gissat på DiLeva… Han var helt hänförd, karln. Klappade, tjoade och med ett ” åh, den här är så bra” inför varje låt. Även han kramade Thomas när han kom in, sen kramade han Fredrik Swahn och ljudkillen också i ren glädjeyra.

Tycka vad man vill om DiLevas musik, det var himla härlig stämning i alla fall. Jag tror Tuva hade gillat honom, sång och musik och så hade han en vit klänning med regnbåge och fjärilar på. Jag tror att de två hade haft ett och annat att prata om!

Det har varit tråkväder idag, så jag fick bakryck. Först gjorde Anton och jag muffins med blåbären som vi plockade igår förmiddag, sen blev det biscotti, nöttoppar och kokostoppar av bara farten. På morgonkvisten fick vi en massa jordgubbar också av en kär vän som varit och plockat utanför Hedemora, så vi har verkligen kalasat hela dagen idag. Känner mig lite full i magen…men, ett gäng biscotti och ett glas mjölk ska väl gå att klämma ner innan jag kryper till kojs!

3 reaktion på “The one, the only

 1. Irene

  ja.resan till kosmos med Di Leva var ett underbart avbrott i vardagen, härligt, osande varmt och trångt i en underbart vacker lokal som Smedjan är, en upplevelse som smakar gott på tungan länge…

 2. Malin K N

  Hej Ida och familjen
  Di Leva har varit min egna husgud i mååånga år. Nu har jag inte sett (och hört) honom på ca 2 år så jag får lite abstinens när jag läser. Imorgon får jag nog leta reda på de gamla cd skivorna och lyssna och njuta. För en massa år sedan så gick jag på en folkhögskola i Härnösand och Då kom Di Leva dit och pratade/samtalade med oss jätte skoj. Han var där fär en kosert i domkyrkan och för fem i tolv rörelsen också.
  Hoppas att slemmet rinner ut och försvinner för ett långt tag frammöver.
  Kram Malin i Gävle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *