Superpysslarna

Här har det julpysslats så det står härliga till! Mjae…inte idag då kanske, klockan är ju bara sju på morgonen. Men igår! Efter lunch packade vi in hela familjen med assistent i bilen och for till Stugknuten i Falun för det årliga julpysslet/julfikat. Där var härlig aktivitet, knökfullt  av assistenter och brukare i den lilla lokalen.

Det är helt enkelt omöjligt att släppa loss barnet inuti när man blir satt framför ett bord med glitter, klistermärken, guldpennor och pepparkakor å kristyr! Anton och jag skapade så det skvätte om det, julkort och pepparkakor producerades på löpande band. Sonen lade särskilt stor energi på att klämma ut kristyr på pepparkakor. Mycket kristyr… Sen sprang han ut till fikabordet och svalde ner den fullkletade pepparkakan med ett glas must innan han kom tillbaks för att skapa nästa sockerkreation!
Jag är inte så konstnärligt lagd av mig, så mina verk kunde nog misstas för en 5-årings men det är himla kul i alla fall! Hasses konditorgrepp smög sig fram och han skapade väldans vackra peppisar, med tomtar och allt. Tuva upptäckte att kristyr faktiskt går att äta, varpå hon lade hela handen över sin vackra pepparkaka och försökte få sig det som fastnade på handen.
Hon fick i sig en hel massa smarriga smakisar igår, glögg å pepparkaka, ädelost på tub, must, kaffe och apelsin. Mums! Med kvällens lilla pralin var nog ändå när Tuva fick dansa med sin stora idol inom Stugknuten, Amanda ( en annan brukare). Tuvas ögon tindrade mer än vad någon stjärnhimmel kan när Amanda svängde Humlan runt i takt till musiken! Efter en stund blev dock Tuvas danspartner trött och ville sätta sig, något som Tuva inte ville höra talas om.
– Manda! Mera, dansa! Mera!
– Nej, tecknade Amanda. Kissnödig.

Så försvann hon in på toaletten för att undkomma sin ihärdiga lilla kompis. Tuva rullade fram till dörren och bankade:
– Manda!! Uuutt! Dansa, mera!

Amanda var kissnödig väldigt, väldigt länge.

Vi kom hem igen strax före läggdags, efter en visit hemma hos Linda. Tuva var mäkta nöjd när hon lyckats få en puss av både Elly (Lindas hund) och två av Mats (Lindas sambo). Det var två helnöjda och supertrötta superpysslare som satt här vid middagsbordet och hängde med ögonlocken igår.
tuvaanton

En reaktion på “Superpysslarna

  1. Solveig Lenestad

    Ja, Anton ser ju verkligen trött ut, kan förstå att han gått på högvarv, även Tuva, hon dansade ju, tänk så roligt ni måste haft. Visst är det roligt att julpyssla, den här tiden innan jul är den bästa, glögg och lukten av nybakta pepparkakor och lussekatter. Tända ljusen i advent och bara ha det mysigt, städa kan man göra lite ordentligare efter jul. Ha en fin lucia också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *