Storfot

Puh! Vi har varit iväg på en liten shoppingtur i eftermiddag…det är nämligen ett gossebarn här hemma som växer så det knakar!
Det börjar ju bli lite kallt ute, så vi har rekognoscerat förrådet av vinterkläder. Anton provade, glad i hågen, det fina skidstället vi köpte åt honom förra året.
– Titta mamma, jackan sitter ju fortfarande jättebra!
– Men Anton, den ser lite kort ut. Sträck ut armarna framför dig så får vi se…

Sonen sträcker fram armarna, och jackärmen kryper upp mot armvecket.
– Hm…suck, betyder det här att vi måste åka och shoppa kläder? (här hade sonen en lätt anstrykning av panik i blicken)
– Nja, jag vet ju vad du har för storlek och så. Vi kan beställa en skiddress på nätet.
– Jaa, det gör vi!!!! (väääldigt lättad son)

Men så var det ju det här med skorna. Och fötterna i dessa skor. Fötterna som tycks växa så fort man släpper dem med blicken! Förra årets vinterpjuck gick hädan av naturliga orsaker, så som det slitage en 8-åring utsätter dem för, men även om de fortfarande varit gångbara så hade de aldrig gått på foten. Så idag släpade vi med oss vår inte särskilt entusiastiske son för att shoppa skor. Han höll dock humöret uppe med tanken på att vi efter skobutiken skulle gå till BR Leksaker och köpa smink till ett stundande Halloween-disco (Anton vill vara zombie, helst med ett häftigt sår i ansiktet). Jag höll på att trilla omkull när vi mätte foten och kollade vilken storlek vi skulle leta efter. Minst 34. MINST!
Herregud, nästa vinter kan han börja knycka skor av farmor eller faster och mina egna skor går nog inte säkra i särskilt många år efter det!
Två par skor fick det bli, eftersom erfarenheten har lärt mig att barn blir blöta om fötterna året om, och skor tar sin lilla tid att få torra igen. Han fick en bekväm känga och ett par ”Powerboots”, superdupervarma vinterstövlar. Det sistnämnda paret fick vi ta i stl 35-36 för att det skulle stämma med måttet på foten!

Imorgon ska Anton få hänga med ut och sitta på älgpass för första gången, så det nya vinterstället och de varma stövlarna kommer nog väl till pass. Jag har plockat fram kläder att ha under åt honom, och på den fronten behövs visst också lite uppdatering…långkalsongerna som jag hittade kommer förmodligen att sitta som ett par tyrolershorts på honom imorgon….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *