Stora nyheter!!!

Oj oj, idag är en stor dag! Tuva har tappat sin första tand!
Eller ja, hon fick väl lite hjälp att tappa den, men den är ute i alla fall. Vi har gått och vickat och känt på den varje dag och ikväll tyckte vi att den var lite farligt lös. Vi ville inte att hon skulle tappa den i sömnen och sätta den i halsen, så Hasse hjälpte Tuva att ”tappa” tanden. Hon var väl inte överlycklig direkt, men när den väl var ute så blev hon mäkta mallig! För när man tappat en tand är man ju stor, som Anton! Det blev telefonsamtal till Raie, mormor och till och med farfar som är i Kroatien. Ni får ha överseende med den dåliga bilden, men kameran tyckte att en tand var alldeles för lite för att vilja fokusera ordentligt och knäppa en bra bild på. Men den ligger där på botten i alla fall, ett vitt litet risgryn!

tanden

Igår var vi på konfirmation! Det var jättemysigt och konfirmanderna var så duktiga i kyrkan. Det bjöds på rollspel och sång å musik till gitarr. Vi kände oss ärade över inbjudan, tack för att vi fick komma Jessica!
Det där med present var ju lite svårt, vad köper man till en 14-åring? Det löste sig galant, Hasse fick uppdraget att baka tårtan som present. Och vilken tårta sen då! Med hallontryffel, vaniljkräm, färska jordgubbar och choklad. Mumsfillibabba! Rena rama konstverket, både för ögat och magen. Susanne har gjort smörgåstårta också, så vi var snudd på fyrkantiga om magen när vi for därifrån. tarta
När tårtorna lagt sig till rätta i magen fick det bli ett träningspass. Hasse cyklade drygt 2 mil, sen var det min tur. Fast inte att motionera två mil, herregud jag springer ju. Två mil är ju ett halvt maraton! Nä, jag nöjde mig med ynka 7 km. Hääärligt. Sommar-jogg är bästa sorten, för det är ljust så länge. Jag brukar vänta till runt 22 på kvällen, nästan ingen annan är ute men fåglar och andra djur är vakna och aktiva. Solen håller just på att gå ner bakom trädtopparna, rådjuren vågar sig ut att beta på åkrarna, fåglarna håller konsert i skogen. Magiskt vackert, rena rama meditationen!

Jag provade nåt nytt till middag idag, boveteplättar. Såg receptet i en tidning och det såg bara så himla gott och sommarfräscht ut! Nu har jag ingen plättlagg, men jag tänkte att det går väl att göra plättar ”på fri hand” i stekpannan. Det har jag sett på TV. Men nu ska man ju inte tro på allt man ser på TV. Det går inte alls det att göra plättar på fri hand! Mina plättar såg mer ut som ett halvhjärtat försök att göra pannkakor, eller månne som om plätt-stekaren var lite smått berusad under själva gräddanet. Såg inte alls ut som på bilden. Hmpf!
Men dom blev i alla fall riktigt goda, serverade med honung att ringla över och så bär å keso. Till och med Anton gillade dem, han är familjens stora matkritiker. Men boveteplättar ville han gärna ha en repris på!
Kolla här och gissa vilka som är mina plättar och vilka som är fotade ur tidningen:

platt_1platt_2

En reaktion på “Stora nyheter!!!

  1. Annelie

    En sådan middag kan jag tänka mig. Det skulle passa utmärkt efter som jag är diabetiker. Tårtan ett riktigt mästerverk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *