Sportlovs-final!

Jajamensan, igår avslutade vi Antons sportlov med att sporta lite! Anton, Tuva och jag tog med oss Linda till bowlinghallen i Falun! Jag är verkligen inget ess på att bowla, men det är himla roligt i alla fall. Linda hade inte bowlat sen skoltiden, men det visade sig att hon är en naturtalang. Hon vann stort över oss allihop och var också ensam om att slå en strike. Anton bowlade glatt när det var hans tur, sedan gick han till kapphyllorna och hängde i krokarna (antagligen som del av någon av hans fantasifulla lekar) tills det var hans tur igen. Själva bowlingen kändes mer som en parentes för honom, det viktiga var lekandet och det faktum att jag lovat bjuda honom på fika i cafeterian när vi var klara.
Tuva tyckte att det var hur kul som helst, hon skrattade som en galning varje gång det var hennes tur och krävde applåder för varje gång hon petat ner bowlingklotet från ställningen, strunt samma om hon lyckades peta ner några käglor. När hon slagit sina två klot började hon genast darra med underläppen och gnälla.
– Mamma…buuhuu…hem, hem…

För det var ju bara roligt så länge det var hennes tur, hon hade ingen som helst förståelse för att Linda, jag och Anton stod på tur efter henne. Hade Tuva fått bestämma hade hon suttit där framme vid banan och petat ner klot efter klot i 60 minuter. Det var ju skittråkigt att titta när vi andra bowlade!
Men i slutändan var det fyra nöjda, fika-mätta och skönt trötta bowlare som for hem till Långshyttan!

Nu är det slut på sportlovet, åter till allvaret. Anton längtade lite till skolan, fast det skulle han aldrig erkänna. Imorse började han stressa mig 30 minuter innan det egentligen var dags att gå ut till bilen och skrapa is.
– Mamma, skynda dig att putsa mina glasögon, vi måste åka snart!!
– Anton, vi behöver inte åka än på 30-40 minuter…
– Men det är ju hur lite tid som helst!! Jag ska hinna borsta tänderna och ta på strumpor också!!
– Jag tror vi hinner, sa jag och hällde upp lite kaffe.
– Vad GÖR du?!
– Tänkte dricka en kopp kaffe?
– Nej, nej! Åh, mamma jag tror jag dör av stress!! Jaja, du får dricka det fort som tusan!

Haha, men längtade till skolan gjorde han förstås INTE! Eller?

En reaktion på “Sportlovs-final!

  1. Annelie Johansson

    Hej! Jag minns lågstadiets lov. Det var alltid kul att komma tillbaka. Särskilt efter sommarlovet. Då man fick nya böcker mm.

    Annelie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *