Sommarlov!

Anton, Tuva och jag sitter i soffan och slötittar på TV, skönt trötta så här på årets första sommarlovsdag!
Igår var det avslutning med pompa och ståt, som av någon anledning förlades till Folkets Hus i år. Grov miss. Hoppas att de rättar till det till nästa år. Lokalen var alldeles för liten, där var kvavt och skumt. Barnen var förstås fina där de stod ihopknökade på scenen och bjöd på skönsång och skön poesi.
Examensdagen firades här hemma med fika tillsammans med farmor och farfar. Kaffe, saft och banancupcakes med nutellafrosting, pyntade med gula och blå blommor dagen till ära.
Sen njöt vi mest bara hela dagen. Och tog oss ett rejält och roligt träningspass på kvällskvisten!

Tuva mår lite bättre, inte helt tiptop men helt klart bättre. Igår efter middagen tittade hon trånande mot studsmattan och sen på mig.
– Maammaaa?
– Vill du hoppa?
– Jaa!!

Självklart. Strunt i tryckande värme och en mage full med mat, här skulle hoppas! Vi kravlade oss upp och hoppade en lång stund, ända tills Tuva var mjuk som kokt pasta. Knappt hann jag sätta ner henne i Humlan innan storebror kom och drog mig i byxbenet.
– Mamma, kan du inte hoppa lite med mig? Du hoppar nästan aldrig med mig!
– Absolut, kom så hoppar vi!

Jag menar, med ett sånt argument emot sig är det helt poänglöst att argumentera. Jag hoppar inte särskilt ofta med Anton. Men nu så! Vi hoppade, och hoppade och hoppade. Tuva var snart redo för en sväng till på studsmattan och sådär höll vi på länge och väl. Varenda muskel i hela kroppen på den något förslappade modern fick sig en rejäl genomkörare. Det där borde man ju göra varje kväll! Om jag höll det tempot i 30 minuter varje dag skulle jag ju se ut som Kate Moss på nolltid! Å andra sidan, vem tusan vill se ut om Kate Moss…? Jag kanske ska begränsa mig till 20 minuter då.

Jag…äh, jag ger upp. Jag försöker formulera meningar att skriva ner medan min son sitter bredvid och kollar på reprisen av Talang2011 och pratar oupphörligen i mitt öra om alla finalisterna. Helt omöjligt att koncentrera sig. =)
Over and out, helt enkelt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *