Solsken och kräkspåsar

Jag har haft lite svårt att sova nu när jag är gräsänka, eftersom det är för tyst här hemma om natten. Igår åkte Tuva och jag å hämtade hem Zingo från farmor och farfar, i hopp om att hans snarkande skulle göra det lättare att sova. Men i natt hade min sömnbrist helt andra anledningar…

Tuva har gurglat som en perkulator hela natten. Inte så pass att jag behövt ta upp henne i soffan, men tillräckligt för att jag inte skulle kunna sova. När hon gurglade låg jag på helspänn och väntade på kräk-ljud och när hon slutade gurgla var jag vid hennes säng snabbare än blixten för att kolla att hon fortfarande andades.

Sommarassistenten Elin har haft ett tufft pass idag, men hon skötte sig jättebra. Jag kunde gå och slumra medan hon tog över och fångade kräkorna. Det enda Tuva fått i sig idag är vatten och det kommer hela tiden på retur… Hon är trött och less, men fyrar ändå av ett leende lite nu och då. Starka, finaste lilla du!

Själv sitter jag och ber att det är magsjuka och inte förkylning. Magsjuka går ju över på nåt dygn, medan en förkylning kan hålla Fjärilen i ett järngrepp ända in i september/oktober…

Men solen visar sig i alla fall från sin bästa sida idag. Alltid något.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *