Snuvad på nissen!

Igår skulle jag köpa julgardiner. Vi fick reklam fårn Dollar Stores i veckan, och där fanns så söta gardiner med små tomtenissar på. Eller vättar, var det nog. Supersöta! Jag brukar inte göra så stort väsen av julen, jag skänger väl upp några tomtar här och var och sätter snöflingor på köksgardinerna. Men när jag såg dom där söta tomte-gardinerna blev jag alldeles frälst, såna ville jag ha i köket! Där fanns jättesöta krukor också, som hörde ihop med gardinerna. Säkert fanns det dukar som matchade också!
Glad i hågen knallade jag in på Dollar Stores för att beskåda alla julsaker, jag har inte varit ut i några butiker på ett tag så jag väntade mig att minst halva butiken skulle digna av tomtar, ljusslingor och julgranskulor. Så brukar det ju vara i alla affärer så här års! Gissa om jag mötte ett riktigt anti-klimax? Ett sketet lite hörn hade dom, i hela stora butiken, där alla julsaker huserade! Och några tomte-gardiner fanns inte så långt ögat kunde nå, dom var slutsålda!
Va?! Varför kunde folk inte ha köpt vanliga röda, omönstrade gardiner?! Det var ju jag som skulle ha tomtar i fönstret i år, JAG!! Skitsur blev jag. Då kunde affären gott behålla sina fula tomte-krukor också!
Som tur var hade jag Hasse med mig, som hjälpte mig kolla igenom resten av butiken efter andra gardiner. Vi hittade en annan modifjang som fick duga. Kort på dem kommer senare, när jag fått upp dem. Först ska jag städa aningens aning, för nu när Tuva varit sjuk så har vi inte lagt nämnvärt med energi på den punkten. Jag tror vi har dammsugit två gånger den senaste veckan (istället för varje dag, som vi brukar).

Tuva börjar i alla fall må lite bättre! Igår var det en helt ny tös som kikade upp på mig från sängen! Pigga ögon och inte alls svettig! Ingen feber, och hon hade sovit lugnt och gott under natten. Åh, vad glada vi blev. För det går ju inte att förneka att vi blir lite oroliga när hon blir så där hängig och håglös. Jag har kollat så slemsug och suremaskin funkar, säkert fem gånger per dag. Sugen har vi blivit tvugna att använda, för när Tuva kräks eller får upp slem i munnen så kan hon inte göra sig av med det. Antingen ligger det kvar i munnen eller så åker det ner i halsen igen och då är ju risken att hon drar ner det i luftvägarna. Hon kan inte spotta ut det. Då får vi suga ut det. Men värst är att se henne så…slö. Hon är ju pigg som en mört i vanliga fall!

Idag är hon ännu lite piggare, vi kanske till och med tar en liten sittning i Humlan!

3 reaktion på “Snuvad på nissen!

 1. Maria HAgman

  Tjenare!
  Vad skönt att ”gumman” är piggare igen, tack för i söndags det var jätte trevligt tycker jag. Hoppas att dina nya gardiner blir bra i köket. Kramar maria.

 2. Annelie

  Hej skönt att Tuva är piggare. Jag sår er i nyhetsmorgon och har följt er sedan dess. Jag bor i kalmar. Tycker ni har så söta och mysiga busungar.

  Trevlig första advent önskar jag er.

 3. Kajsa

  Vad skönt att hon börjar må bättre! jag hade spanat in julgardiner på Rusta och när jag kom dit var dom förståss slut…Då plockade Janne (min man) ner visningsexemplaret…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *