Slut på sommarlovet

Jösses, vart tog sommaren vägen? Imorgon börjar skolan igen!
Tuva börjar i f-klassen och Anton börjar i 3:an. Sonen tycker nog att det kunde fått vara sommarlov lite till medan Tuva längtar efter skolkamraterna. Fast första dagen är ju inte helt fy skam, för då brukar alla elever från f-klass upp till år 6 bjudas på tårta direkt på morgonen!

Den här veckan är jag gräsänka, älsklingen är i Norge och fiskar. Jag fick för mig att det vore ett utmärkt tillfälle att ta tag i något jag gått och fnulat på ett tag, nämligen att fixa nya överdrag till alla kuddarna i soffan. Vår soffa är ljust gråbrun, jättesnygg. Till denna soffa har vi två stora lila kuddar och en brun som agerar nackstöd, fyra sk prydnadskuddar (två vita, en svart och en lila) att vila kinden mot och så har vi förstås alla Tuvas Tumlekuddar (med små kulor i, ni vet som i sacko-säckar), hon har en gul, en blå och två röda. Lägg till detta vår ryamatta i knallorange. Det ser ut som om en inredare har kräkts färg i mitt vardagsrum.
Efter att väldigt noga ha utrönt att det inte finns överdrag till ett vettigt pris att köpa till alla dessa kuddar tog jag tjuren vid hornen och köpte tyg. Alla som känner mig vet att symaskinen och jag…tja, vi är inte ett vinnande team helt enkelt. Det brukar bli ”hellre än bra” och ett antal svordomar.

Igår skred jag till verket med de i mina ögon svåraste kuddarna, nämligen nackstöden. Stora, cylinderformade dunkuddar vars överdrag är försedda med dragkedja. Hur fasen syr man i en dragkedja?!
Tja, vad man inte vet får man helt enkelt ta och lära sig. Blott 4 timmar tog det, men slutresultatet blev klart godkänt. Det håller förmodligen inte för någon ingående undersökning, en sömmerska skulle skratta ihjäl sig och jag kan svära på att min gamla syslöjdslärarinna vänder sig i graven varje gång jag trampar ner pedalen till symaskinen…
Men det tar sig, jag har hunnit beta av tre kuddar med godkänt resultat! Bildbevis utlovas när underverket är fullbordat!

 

En reaktion på “Slut på sommarlovet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *